Skip to content

Dinsdag 11 februari 2014: ‘The Work of an Angel’

4 februari 20142 minute read

Wassenaar – Dinsdag 11 februari 2014: ‘The Work of an Angel’ . Het illustreren van middeleeuwse manuscripten, door dr Sally Dormer.

Deze keer staan bij DFAS de middeleeuwen centraal en wel de illustraties van middeleeuwse manuscripten. Menig geïllustreerd manuscript heeft de tands des tijds doorstaan. Deze manuscripten geven een fascinerend inzicht in de werkwijzen van middeleeuwse scribenten, artiesten en beschermheren. In deze lezing wordt de wereld verkend van het kloosterleven in de 12e eeuw van de Benedictijner monniken in de grote abdijen van Winchester, Canterbury en St. Albans. Toegelicht wordt hoe deze monniken omgingen met het kopiëren van teksten, het schilderen van initialen en randen en het binden van de boeken.

De lezing wordt verzorgd door Sally Dormer. Zij studeerde middeleeuwse kunst en middeleeuwse manuscript illustraties. Nu verzorgt zij de opleiding over de vroege middeleeuwen bij het Victoria en Albert Museum en geeft zij lezingen over haar vakgebied in door heel de wereld.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt €12 en een lidmaatschap (voor 8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is €60 per jaar en voor een (echt)paar € 110. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Tags

WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top