Ga naar hoofdinhoud

Passie voor Wassenaar ‘kiest’ het Ruime Sop!

5 februari 20142 minute read

Wassenaar – De gevestigde orde, binnen de politieke partijen, doet alsof er niets is gebeurd en schreeuwt het hardst dat we weer op hen moeten stemmen. Dit maakten 10 leden, waaronder 5 jeugdleden, van Passie voor Wassenaar onlangs mee tijdens een inhoudelijk goed georganiseerde bijeenkomst van de Vrienden van Wassenaar in t’ Ruime Sop.

Het thema van de avond: de mogelijke nadelen voor Wassenaar indien Wassenaar fuseert tot een mammoet gemeente van circa 124.000 inwoners met Leidschendam en Voorschoten werd aan de hand van 4 stellingen ter discussie gebracht.

Afgezien van het feit dat niemand dat natuurlijk wil, was het verrassend te zien hoe de microfoon op deze avond de ‘beste vriend’ was van fractievoorzitters die zonder bescheiden opstelling gezien de recente gebeurtenissen weer het hoogste woord hadden over hun goede daden. Zelfs de, nu nog grootste partij, ging er prat op dat zij trots is op het mede door hen ingestelde huidige ingevlogen zakencollege! Eigenlijk onvoorstelbaar dat je na al het gedoe, waar je mede verantwoordelijk voor bent, daar dan weer trots op kunt zijn!

Met plaatsvervangende schaamte hebben we geluisterd hoe enkele senioren tegen elkaar tekeer gaan. Zelfs de jeugdcommissie van Passie voor Wassenaar, van gemiddeld 16 jaar die ook iets durfde te zeggen, moest het ontgelden en werd door een fractievoorzitster die zelf kinderen heeft flink onderuit gehaald. Niet dat het aankwam want de zaal corrigeerde dit snel. Eén nul voor de jeugd!

Kortom, respect en fatsoen op het politieke podium zal stap voor stap terug moeten worden gewonnen. Natuurlijk kan Passie voor Wassenaar dat niet alleen. De geneeskracht zit hem in de samenstelling van het nieuwe college. Op 19 maart aanstaande zal het ‘kaf van het koren’ worden gescheiden. Niet met het gezicht naar het verleden maar met een frisse- en energieke blik op de toekomst! Dat maakt het verschil!

Jan van der Does de Willebois
www.passievoorwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top