Skip to content

Voorschoten en Wassenaar starten met Boekstart

5 februari 20142 minute read

Wassenaar – Op vrijdag 7 februari 2014 om 10.30 uur wordt het eerste Boekstartkoffertje uitgereikt in Bibliotheek Wassenaar. Dit is de officiële start van het programma Boekstart. Bij dit feestelijke moment zullen, naast ouders met hun baby, ook wethouder Fatma Koser Kaya en de JGZ-verpleegkundige van het Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig zijn.

Boekstart is de letterlijke start van een goede taalontwikkeling. Het programma heeft als doel om ouders met hun baby’s te stimuleren om op jonge leeftijd met voorlezen te beginnen om de taalontwikkeling te stimuleren. De bibliotheek heeft een speciale collectie babyboekjes, geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden. Ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek krijgen het speciale Boekstartkoffertje cadeau met een knisperboekje, een boekje met liedjes en een cd met kinderliedjes.

Vanaf medio februari 2014 ontvangen ouders in Voorschoten en Wassenaar als hun baby 3 maanden is, een uitnodiging van de gemeente om het Boekstartkoffertje af te halen in de bibliotheek. Al vanaf de eerste dag luisteren baby’s naar stemmen en kunnen zij genieten van voorlezen. Samen plaatjes kijken en zingen of praten is goed voor het contact met de baby én voor de taalontwikkeling.

Uitgebreide informatie over Boekstart is te vinden op www.boekstart.nl en uiteraard in uw bibliotheek.

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top