Skip to content

‘Het Nieuws uit Wassenaar’ helemaal niet zo geheimzinnig

6 februari 20143 minute read

Wassenaar – Nog maar een krappe twee weken geleden viel er bij iedereen een nieuwe Wassenaarse weekkrant in de brievenbus. De redactie van Wassenaarders.nl is achter de herkomst aangegaan en kwam zo in contact met de algemeen manager: Margriet de Heiden. Tijd voor een vraaggesprek.

Waarom een nieuwe krant?
“Die vraag is simpel te beantwoorden. Omdat er nog maar één huis-aan-huisblad is in Wassenaar. Nieuws wordt op zo’n manier natuurlijk wel heel eenzijdig. De onvrede die hierover is ontstaan is door ons opgepakt en daarom hebben wij een nieuwe krant geïntroduceerd. Zoals in iedere stad is het ook hier belangrijk concurrerend te werken.”

Je hebt het steeds over ons en wij?
“Initiatiefnemer van het geheel is Stan Snelleman hij is dtp-er en heeft een eigen bureau in Den Haag. Er zit ook een uitgeverij achter die er geld in heeft zitten.”

Wat klopt er van de roddel dat Ben Paulides, fractievoorzitter van DLW is betrokken bij de totstandkoming van de nieuwe krant?
“Die roddel klopt niet. Hij is er echt niet bij betrokken.”

Waarom is de eerste uitgave omfloerst door geheimzinnigheid?
“Dat was helemaal onze bedoeling niet. Er is helemaal niets geheimzinnigs aan. We hebben dit met het introductienummer misschien niet helemaal handig aangepakt. Deze uitgave is in grote haast gemaakt, er is simpelweg overheen gekeken een uitgever en redactie te noemen waardoor mensen de indruk hebben dat dat ook de opzet was.”

Hoe zijn de reacties op HNW?
“Op een enkeling na overwegend positief. Zowel adverteerders als bewoners waren erg tevreden en enthousiast over de inhoud. Wij hebben het voor elkaar gekregen in iedere brievenbus van Wassenaar een krant te stoppen. Dit dankzij vele vrijwilligers die ons bij de bezorging hebben geholpen.”

Er was enige verbazing over de gemeentepagina’s die immers zijn voorbehouden aan de concurrent
“Ja, daar zijn we iets te enthousiast mee van start gegaan. Het blijkt dat deze alleen mogen worden geplaatst door De Wassenaarse krant. Wij wisten dat echt niet en werden er dan ook direct op aangesproken door de gemeente. Het spreekt voor zich dat wij dit erg betreuren.”

Heeft het je verbaasd dat jij als ‘externe Wassenaarse’ werd gevraagd een lokale krant op te zetten?
“Ik heb mijn sporen in de uitgeverswereld ruim verdiend. Ik heb de hele ontwikkeling zeg maar van legbord tot digitaal meegemaakt en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Witte weekbladen die bij iedereen woonachtig in Leiden en omgeving wekelijks in de bus vallen. Vanwege mijn vakkennis ben ik benaderd een krant in Wassenaar op te zetten. Ik heb er veel zin in en heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Uitgever: Het Nieuws Uit Uw Omgeving B.V.
Website: www.hetnieuwsuitwassenaar.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top