Skip to content

Jazz Sociëteit Wassenaar presenteert Ellister van der Molen & Simon Rigter and friends

6 februari 20142 minute read

Wassenaar – Dat trompettiste Ellister van der Molen bij het grotere jazz publiek nog geen bekende naam is, is nog slechts een kwestie van tijd. Want inmiddels heeft deze jonge virtuose in selecte kring al een aardige reputatie opgebouwd.

Ellister werd geboren in 1977 en groeide omringd door jazz muziek in een muziek liefhebbende familie op.

Zij studeerde aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag. Haar docenten waren niemand minder dan de grote hedendaagse jazztrompetisten Jarmo Hoogendijk, Ack van Rooijen, Eric Vloeimans, Ruud Breuls en Jan Oosthof.
Ook won zij diverse prijzen voor klassieke muziek.

Tijdens haar studie ontdekte zij een passie te hebben voor de jazzmuziek van Duke Ellington, Lester Young, Roy Eldridge.
Ellister heeft in diverse jazz combinaties en bigbands gespeeld en met een diversiteit aan muziekstijlen.

Haar voorkeur zondag zijn de ‘Highlights of Hardbop’ en speelt zij in de stijl van Horace Silver, Clifford Brown, Art Blakey, Freddie Hubbard, Lee Morgan, Hank Mobley… allen kopstukken uit een tijdperk dat men ook wel “The Blue Note Era” noemt, naar het toen toonaangevende platenlabel.

Deze hardbop-klanken uit de jaren ’50 en ’60 herleven op 16 februari in Wassenaar, als de Haagse all-star bezetting van Ellister van der Molen op trompet en flugelhorn en tenorsaxofonist Rigter het repertoire interpreteert.

Alle vijf de muzikanten komen voort uit de rijke Haagse bop-traditie en hebben allen een internationale carrière.
Zo nam Ellister kortgeleden als leider haar eerste (live) cd op in de kleine, intieme en vooral zéér gerenommeerde jazzclub ‘Smalls’ in New York, hebben Johnny Daly op bas en pianist Bob Wijnen in Nederland en Ierland succes met de band Equinox, reist Simon met het Jazzorchestra of the Concertgebouw de wereld over en is drummer Eric Ineke onlosmakelijk verbonden als leider van JazzXpress en swingende motor van het Rein de Graaff trio.

Kortom het wordt een zeer muzikale zondagmiddag van hoog niveau met vooral heel veel swing…

Zaal open: 14:30 uur
Aanvang concert: 15:00 uur
Toegang: €15

Jazz Sociëteit Wassenaar
Schoolstraat 6
Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top