Knappe zege van Blauw-Zwart

10 februari 20143 minute read

Wassenaar – Uw reizende reporter ziet alleen nu en dan een uitwedstrijd van de formatie van sponsor UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek, dus hij kan niet goed vergelijken, maar de uitwedstrijd tegen VVSB in Noordwijkerhout was waarschijnlijk een van de beste van het seizoen.

Aanvankelijk viel er weinig te genieten voor de trouwe, uit Wassenaar meegereisde supporters. De Blauw-Zwarten wilden vooral verzorgd voetbal spelen, met korte combinaties over vele schijven. VVSB wilde dat verstoren en dat lukte uitstekend. Het beeld van de eerste helft was dan ook dat van een ploeg die veel aan de bal was (Blauw-Zwart), maar nauwelijks over de middenlijn kwam. Dit tot frustratie van de drie man in de voorhoede. De bal ging steeds van keeper Mike Zonneveld (speelde goed) naar de zijkant en dan met korte combinaties opbouwen, Alleen werd dit patroon continu door VVSB al voor de middenlijn onderbroken en moesten de Blauw-Zwarten weer terug. Dat heet balcirculatie, maar daar krijgt een reporter zijn blocnote niet mee vol. Daarbij bleef de verdediging van de Wassenaarders hierdoor voortdurend onder druk staan. En dan gaat het wel eens mis, zoals in de 25e minuut, toen na een foutje bij het uitverdedigen VVSB de bal veroverde en simpel op voorsprong kwam (1-0).

Toen werd de wedstrijd pas interessant. Blauw-Zwart hanteerde iets meer de lange bal, VVSB werd teruggedrongen en er kwamen kansen. Bij een van die gevaarlijke situaties maakte de doelman buiten het strafschopgebied hands, waarvoor hij tot verbazing van de bezoekers slechts een gele kaart kreeg. Dit is toch een heldere spelregel die niet voor interpretatie vatbaar is. Niettemin, in de laatste minuut voor rust: Piet Zweegers werd binnen de zestien gevloerd en Jasper van den Boer benutte de strafschop feilloos (1-1).

De tweede helft leek bijna een half uur lang op de eerste fase van de eerste helft. De UTS Van der Geest Verhuizingen & UTS Abbink Logistiek formatie probeerde met kort spel op te bouwen, werd op eigen helft veelvuldig onderbroken door de VVSB-ers en kwam nauwelijks onder de druk uit. Waarbij aangetekend moet worden dat de Blauw-Zwarte verdediging na rust ijzersterk speelde. Vooral Alex de Meijer had de zaken aan de rechterkant goed op orde, maar ook in het midden grepen Jasper van den Boer en Jeroen Verhart steeds goed in. En toen werd het voor de Wassenaarse toeschouwers pas echt leuk. In de 37e minuut speelde Jos Oudshoorn, ondertussen naar de rechtsbuitenplaats verhuisd, Guy van Vliet zo goed aan dat hij vrij in kon schieten. Hij schoot weliswaar over maar werd op dat moment, binnen het strafschopgebied, aangetikt. Weer een strafschop en weer Jasper van den Boer die scoorde (1-2). Daarna controleerde Blauw-Zwart de wedstrijd. VVSB werd niet meer gevaarlijk en in de laatste minuut werd het karwei afgemaakt. Alex de Meijer greep eerst goed in, passeerde op rechts een aantal tegenstanders, gaf goed voor aan Stuart Hooymans, die tikte de bal naar Daniel Singleton en diens geplaatste schot was onhoudbaar voor de keeper van VVSB (1-3).