Skip to content

Strandexcursie op zaterdag 15 februari 2014 om 10.00 uur

10 februari 20142 minute read

Wassenaar – Vindt u het ook zo jammer dat het strand voor de boulevard van Katwijk afgesloten is vanwege de zandsuppletie ? Het opgespoten zand zit vol schelpen en andere beestjes uit de zeebodem. Door de stormen van de afgelopen maanden en de strandsuppletie vinden we regelmatig levende Amerikaanse zwaardschedes en levende otterschelpen op het strand. Voorheen vonden we vooral fossiele slakkenhuizen van fuikhorens, de laatste 5 jaar vooral recente slakkenhuizen, en tijdens de strandsuppletie ook levende dieren (zie foto).

Deze winter organiseren natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden strandexcursies in Katwijk op zaterdag 15 februari en zaterdag 1 maart.

Op zaterdag 15 februari verzamelen we even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 10.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg. We kunnen wel vanaf het parkeerterrein het strand op.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top