Skip to content

Leerlingen Rijnlands Lyceum Wassenaar presenteren profielwerkstuk aan Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

11 februari 201453 second read

Leerlingen van Rijnlands Lyceum Wassenaar deden, in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, onderzoek naar de mogelijkheden van een groene samenleving. Om in 2050 met negen miljard mensen over voldoende grondstoffen, voedsel, water en energie te kunnen beschikken en de toegang tot die grondstoffen veilig te kunnen stellen, zijn fundamentele veranderingen nodig.

In samenwerking met Worldschool is voor een opzet gekozen waarbij de leerlingen hun onderzoeksresultaten delen met de beleidsambtenaren van het ministerie en deze resultaten verwerken in het Profielwerkstuk.

Loic Roldan Waals (onderwerp: Conflicten in de omschakeling naar duurzame energie) Victor IJnzonides en Boaz van der Kleij (onderwerp: De stad van de toekomst) Michiel O’Herne en David Eggink (onderwerp: Alternatieven, nu en in de nabije toekomst) presenteerden afgelopen donderdag, 6 februari jl, hun bevindingen aan de opdrachtgever. Dit gebeurde op het ministerie waar zowel beleidsmakers, leerlingen van andere deelnemende scholen als begeleiders van Worldschool bij aanwezig waren.

De presentaties werden afgesloten met een interessante discussie m.b.t. d e grote uitdagingen die de maatschappij het hoofd moet bieden om een groene, duurzame samenleving tot stand te brengen.

Tags

RLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top