Skip to content

WatWassenaarWil: Geen ondoorzichtige Metropool regio

12 februari 20142 minute read

Wassenaar – Voorgesteld wordt dat 24 gemeenten uit de regio Rotterdam / Den Haag deel gaan nemen aan een nieuwe Gemeenschappelijke Regeling om de internationale concurrentie-positie te versterken en investeerders aan te trekken. Het moet een Europese topregio worden.

Het oorspronkelijk voorstel omvatte 7 pijlers: vervoer, economie huisvesting/ruimtelijke ordening, groen, onderwijs, bundeling universiteiten en cultuur. Twee pijlers zijn overgebleven: vervoersautoriteit en economie. Voor de rest bestaat geen belangstelling. Bovendien is er geen enkel inzicht in de kosten.

De minister wil een sterke vervoersautoriteit om meer samenhang te krijgen in het openbaar vervoer. Wassenaar zou door deelname aan de vervoersautoriteit vanwege openbaar vervoer, infrastructuur en subsidie voor wegen e.d. misschien enig voordeel kunnen hebben. Je bent echter verplicht met beide pijlers mee te doen.

De economische pijler bestaat slechts als voorstel voor een ambtelijke organisatie ten bedrage van € 2. miljoen en vage projecten ad 4.5 miljoen. Daar kunnen we als WatWassenaarWil geen JA tegen zeggen.
Bovendien moet de Wassenaarder dit deels gaan betalen. Tevens heb je als deelnemer, behalve je geld, niets in te brengen; amendementen noch moties. En let wel ook de Provincie doet niet mee.

Alle reden dus voor WatWassenaarWil om tegen dit dure voorstel te stemmen.
Het is niet in UW belang.

Boet Derks
fractie WatWassenaarWil

Tags

WassenaarWWW
Gerelateerde artikelen
Back To Top