Skip to content

Nu al boeken voor de Mattheus Passion in Leiden?

13 februari 20142 minute read

Wassenaar – Zeker doen, want al is 16 april nog ver weg, het Nut Wassenaar heeft mooie gereserveerde “vriendenplaatsen” voor u maar die moeten nog voor 3 maart via het Nut door u geboekt worden, dan zit u ook riant vooraan in de imposante concertzaal, die de Pieterskerk is, een ervaring die u niet mag missen.

Dit jaar brengt het Leidse koor Ex Animo op woensdag 16 april vanaf 19.30 uur dit prachtige, dubbelkorige werk van J.S.Bach voor de 73e keer ten gehore. Het koor doet zijn naam eer aan: er wordt met veel bezieling gezongen. Het samenspel tussen koor, professionele solisten en dito orkest onder de inspirerende leiding van Wim de Ru komt tot leven, zodra de eerste tonen van het openingsdeel “Kommt ihr Töchter, helft mir klagen” de ruimte van de sfeervolle Pieterskerk vullen. In het programmaboekje van vorig jaar schreef de Ru: “Het is fascinerend dat het verhaal over Jezus en zijn dood na 2000 jaar nog steeds staat. Evenzo fascinerend is het dat de toonzetting van Bach ons 300 jaar later nog steeds raakt en ontroert. Bach is in staat geweest om in het verhaal van de tragische dood van de mysterieuze mens Jezus een ongekende schoonheid te creëren, die rechtstreeks appelleert aan een alles overstijgende liefde”. Het Nut heeft een optie op een gelimiteerd aantal eersterangs plaatsen (30), dus boek op tijd, d.w.z. vóór drie maart.

Dit boeken kan via de website www.nutwassenaar.nl, voor uzelf als lid maar ook voor een introducé. Degenen die lid willen worden kunnen dat tegelijk op dezelfde manier doen. Ook kan men boeken voor vervoer van huis tot aan de Pieterskerk en terug, zodat u riant en comfortabel per bus naar Leiden kunt en geen zorgen heeft over busverbindingen en / of parkeerplaats. Heeft u geen internet dan kan boeking ook nog plaatsvinden tot 3 maart via de formulieren die in de bibliotheek liggen bij de programmaboekjes van het Nut in de display van het Cultuur Informatie Punt in de Wassenaarse bibliotheek.

Tags

Gerelateerde artikelen
Back To Top