Ga naar hoofdinhoud

Belder, een beroemde navolger van Jan van der Heijden

14 februari 201446 second read

Wassenaar – Zoals elk jaar viert Brandweermuseum Wassenaar de verjaardag van Jan van der Heijden, de 17e eeuwse uitvinder van de slangenbrandspuit. Dit jaar gebeurt dat op zondag 2 maart 2014 met een lezing door brandweerhistoricus Gerard Koppers over de makers van de Belder spuit. De firma Belder was een “Koninklijke” brandspuitenfabrikant in de 19e eeuw. In het museum is de “Belderspuit” een prominent deel van de verzameling.

Voor of na de lezing is in het museum de Wassenaarse Belderspuit (uit 1880) te bewonderen en er is een originele brandspuit van Jan van der Heijden uit 1695, er zijn prenten en een facsimile van het Brandspuitenboek van Jan van der Heijden te zien. Plus een catalogus van zijn schilderijen. (Jan van der Heijden was ook een getalenteerd schilder)

De lezing begint om 13.30 uur in Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, 2242 CP Wassenaar
Aanmelden kan via 0629011009 of brandweermuseum@wassenaar.nl
de toegang is gratis
Vier zo met ons de verjaardag van Jan van der Heijden!

Tags

BrandweermuseumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top