Skip to content

Hart voor Wassenaar en de Rijnlandroute

14 februari 20142 minute read

Wassenaar – Een onderwerp wat ons aan het hart gaat: de Rijnlandroute. Die klinkt zo ver weg. In 2020 zou die er liggen. Maar dan wel net boven de Maaldrift. En dat is dichtbij. Met fly-overs en al. Een soort Prins Clausplein, maar gelukkig wel iets kleiner. Hij ligt zo dicht bij dat we voor altijd tot diep in Wassenaar het geraas van de auto’s zullen horen. Plus de bijbehorende vervuiling. Vooral de bewoners ten noorden van de van Zuylen mogen er van gaan genieten.

Inmiddels heeft de gemeenteraad, onder aanvoering van de VVD, met dit plan ingestemd. Terwijl ze de vorige verkiezingen inging met de belofte dat die veel verder weg moest komen te liggen. In Leiden zelf. We mogen er nu zelfs een paar miljoen uit de Wassenaarse portemonnees uit meebetalen, € 140 per gezin, welgeteld. Terwijl we er niets aan hebben. Uiteindelijk zijn de Wassenaarders de enigen die er last van hebben. In Voorschoten komt die door een tunnel, en hij ligt ver buiten Leiden.

Hart voor Wassenaar is voorstander van een andere oplossing, die evenveel kost, maar die in Leiden zelf komt te liggen. In een tunnel. En dan heeft haast niemand last van dat ding. En hoeven tientallen Wassenaarders zich geen zorgen meer te maken over de sloop van hun huis.

Vanaf 19 maart, wanneer Hart voor Wassenaar in de raad zit, zal er alles aan gedaan worden, om een betere oplossing te bewerkstelligen.

Stem op Hart voor Wassenaar.

Henri Hendrickx, Lijsttrekker Hart van Wassenaar. Met een beetje lef.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top