Skip to content

Expositie met werk van 3 kunstenaars in Galerie in de Molen

15 februari 20142 minute read

Wassenaar – Vanaf a.s. zaterdag t/m zondag 23 maart zullen in Galerie in de Molen bij de Kunstgroep wassenaar de trefzekere pentekeningen van Erik van ‘t Hoff, het ruimtelijke werk en sieraden van Henneke van der Spek en de kleurrijke schilderijen van Nail Celovic te zien zijn. Leo Samama, componist en musicoloog, zal deze tentoonstelling zaterdag om 16.00 uur feestelijk openen.

“Ik zoek naar eenvoud en rust”, zegt beeldend kunstenaar Erik van ‘t Hoff over zijn werk dat hij nu in Wassenaar exposeert. Met slechts enkele ferme zigzag –lijnen en een minimaal kleurgebruik weet Erik diepte te creëren en ons te verrassen door de grote zeggingskracht van zijn tekeningen. Veelal berglandschappen die de kijker meenemen naar basaltachtige ervaringen. Daarnaast hangt er werk met een maatschappijkritische ondertoon .

Henneke van der Spek wil als kunstenaar de toeschouwer prikkelen om zijn dagelijkse omgeving met andere ogen te zien. Zij stelt vragen, vergroot specifieke kenmerken uit, experimenteert en voegt daar haar eigen humor en oog voor detail aan toe. Naast textiel werkt zij vooral met natuurlijke en gerecyclede materialen. Uit de serie ‘ Luchtkastelen’ toont zij haar eigen interpretatie van o.a. de Scheveningse vuurtoren, watertoren Esch, de euromast en Molen de Vlieger , gemaakt van witte vliegersstof en borduursel. In vitrines liggen verfijnde moderne sieraden uit haar serie “Eigenwijze sieraden”. Juist door veelzijdig te zijn komt Henneke’s creativiteit het meest tot z’n recht.

Nail Celovic , van oorsprong een Servische kunstenaar, exposeert schilderijen in olieverf en acryl, waarbij abstracte kleurvlakken, oude sleutels, kwasten en nummersjablonen tot een harmonieus en uitgebalanceerd geheel worden gecomponeerd. Nail schildert laag over laag, ieder met zijn eigen karakter. Zo ontstaat een schilderij dat in feite een tot rust gekomen beweging is. Deze diepgang is kenmerkend voor de manier waarop Celovic de werkelijkheid ervaart. In 1998 ontving Nail Celovic de Albert Termoteprijs van de gemeente Voorburg.

De 3 exposanten zijn het weekeinde van 22 en 23 februari in de galerie aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Zie voor meer info ook www.kunstgroepwassenaar.nl.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top