Skip to content

Voordeelwijzer voor Wethouder Beimers

17 februari 20142 minute read

Wassenaar – Het eerste exemplaar van de “Voordeelwijzer voor vrijwilligerspashouders”, een uitgave van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar (VCW) is uitgereikt aan Wethouder Eppe Beimers. De handzame vouwfolder biedt een wervend overzicht van ruim 80 kortingsaanbiedingen voor vrijwilligers- en/of mantelzorgpashouders. Winkeliers, dienstverleners en horecabedrijven in Wassenaar e.o. willen met de korting hun waardering voor vrijwilligerswerk en mantelzorg tastbaar maken. Maar ook hopen de winkeliers hiermee nieuwe klanten naar hun bedrijven te halen en aan zich te binden. “Een mooi initiatief”, aldus Wethouder Beimers, “en een mooie geste naar onze onmisbare vrijwilligers. En een sprekend voorbeeld van hoe iedereen vanuit zijn eigen perspectief en expertise een bijdrage kan leveren aan de samenleving”.

Oud-ondernemer Frans Buis, verantwoordelijk bij VCW voor het werven van nieuwe aanbiedingen voor de vrijwilligerspas, overhandigde de eerste pas aan de wethouder. Frans en zijn vrouw Lie Ming Chu (35 jaar ervaring in de detailhandel) wisten in korte tijd het aantal aanbiedingen met maar liefst 50 te verhogen tot 80. Frans en Lie : “Wij roepen pashouders op de pas vooral in te zetten. Winkeliers zien hen graag komen. Wel verzoeken wij om het gebruik van de pas vooraf melden bij de kortingsbieder om misverstanden te voorkomen. De Voordeelwijzers worden in de komende weken via de vrijwilligerscoördinatoren van de organisatie waarvoor pashouders actief zijn, verspreid”.

Wassenaar telt duizenden vrijwilligers
Wethouder Beimers “In Wassenaar zijn duizenden vrijwilligers actief, afkomstig uit alle lagen van de bevolking. Zij zetten zich in voor elkaar en/of de samenleving. Illustratief zijn de vele bloeiende stichtingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties die ons dorp telt. Dat is dan ook meteen de kracht van Wassenaar, waar de samenleving nog redelijk overzichtelijk is. Inwoners hebben echt iets met Wassenaar en voelen zich ook ‘Wassenaarder’. Zij zijn bereid als vrijwilliger hun steentje bij te dragen en zorgen zo voor meer samenhang”.

Meer informatie over de gratis vrijwilligerspas en hoe deze aan te vragen:
Vrijwilligerscentrale Wassenaar, www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl, email info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl, tel 511 31 33, openingstijden ma t/m vr van 09.30-12 uur.

Tags

VCWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top