Skip to content

Zilver en brons voor Roxanne van Hemert

17 februari 20143 minute read

Wassenaar – Terwijl Nederland in de ban is van de successen van de Nederlandse schaatsploeg in Sotsji, vermaakt de subtop zich met de strijd om de Holland Cup. Afgelopen weekend werd in Den Haag de 3e wedstrijd verreden en stond een sterk deelnemersveld aan de start.

De 500 meter eindigde voor Roxanne in 41.16 goed voor een 9e plaats. Opvallend was de rondetijd van 29.6, en dat was voor haar doen sterk. De winst ging naar Mayon Kuipers in een nieuw baanrecord van 39.74, het zilver naar Floor van den Brandt (39.80) en Janine Smit pakte het brons in 39.91.

Op de 1.500 meter startte Roxanne in de binnenbaan en via een opening van 27.36 en rondjes van 30.7, 32.2 en 34.3 klokte de Team Activia rijdster een tijd van 2.04.79 welke tijd achteraf goed voor een 2e plaats bleek te zijn. In de rit daarna reed teamgenoot Diane Valkenburg naar 2.04. 27 goed voor goud. In de laatste rit waar Marije Joling in de baan kwam, werd de tijd van de Activia rijdsters niet verbroken. Joling eindigde haar rit in 2.05. 01 en legde daarmee beslag op het brons.

Op zondag moest Roxanne in de laatste rit aantreden tegen Letitia de Jong. In het sterke deelnemersveld met o.a. Thijsje Oenema, Janine Smit en Floor van den Brandt werd de wedstrijd op scherp gezet in rit 12 waarin Oenema het opnam tegen de eveneens rappe sprintster Mayon Kuipers. Oenema won de rit in een nieuw baanrecord van 1.19.69. Roxanne startte haar rit met een matige opening van 19.3 tegen 18.8 van de Jong, noteerde vervolgens het op een na snelste rondje van het in veld in 29.4 waar de Jong 29.6 klokte. Op de 600 meter bedroeg de achterstand derhalve ruim 0.4 seconde en kwam het aan op de laatste ronde, waarbij van Hemert de laatste buitenbocht had. Uiteindelijk klokte de Jong 1.20.25 en kwam Roxanne, ondanks een snellere laatste ronde op de meet 0.2 seconde tekort en eindigde haar rit in 1.20.45. De Jong reed een nieuw baanrecord voor Neo senioren en reed daarmee het oude baanrecord (1.21.22) uit november 2000 van Wieteke Cramer uit de boeken.

In het klassement voor de Holland Cup staat Roxanne goed geklasseerd als het gaat om de 1.000 en 1.500 meter met een 3e respectievelijk 4e plaats. Kortom in de laatste wedstrijd, die in het weekend van 14 t/m 16 maart wordt verreden, gaat het om de medailles.

De focus is echter voorlopig gericht op 28 februari en 1 maart a.s. waarbij Roxanne haar uiterste best zal doen een zo goed mogelijk klassering te realiseren bij het NK Sprint dat verreden zal worden in het Olympisch stadion in Amsterdam.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top