Skip to content

D66 geeft ondernemers ruimte voor groei

18 februari 20143 minute read

Wassenaar – Wie de kranten volgt of gewoon om zich heen kijkt, zal het niet zijn ontgaan. Het aantal winkels neemt nog steeds af – ook in Wassenaar. Tegelijk zien we dat steeds meer mensen, ook jongeren, zelf willen ondernemen. Twee belangrijke signalen voor Wassenaar. Want lokale economie is de zuurstof van iedere gemeente. Neem als voorbeeld wat je ziet op vakantie in Spanje, Portugal of Frankrijk: uitgestorven (plattelands) dorpjes. Pittoreske armoede. Een kerk, een plein, en een oorlogsmonument. Maar vooral: alle luiken zijn dicht en veel huizen zijn in verval. Iedereen die iets wil of kan is vertrokken. Natuurlijk is dit niet Wassenaar. Maar het toont wel aan dat er reden is alert te zijn. Daarom geeft D66 ondernemers een belangrijke plek in haar verkiezingsprogramma.

Vitaal dorp
Ondernemerschap is essentieel voor de vitaliteit van een dorp. Ondernemerschap zorgt voor werk, inkomsten, dynamiek en diversiteit. Ondernemers steunen lokale (vrijwilligers)initiatieven. Om al die redenen wil D66 dat ondernemers in Wassenaar de ruimte krijgen. Dat betekent: een actief gemeentebeleid, dat kansen biedt voor bestaande én voor beginnende ondernemers.

Openingstijden en vergunningen
D66 wil bijvoorbeeld dat winkeliers in het weekend vrij zijn in het bepalen van hun openingstijden. Om te zorgen voor behoud van voldoende en gevarieerd aanbod, wil D66 dat nieuwe vergunningaanvragen voor bestaande winkelpanden met voorrang worden behandeld. Weg met de lege plekken in onze winkelstraten. Ook vergunningen voor lokale activiteiten, zoals een markt, braderie, winterterras of ijsbaantje, moeten positief en oplossingsgericht worden benaderd. Terrassen dragen bij aan een gezellige sfeer en worden zo veel mogelijk toegestaan. Ondernemers moeten in Wassenaar willen blijven investeren. De gemeente moet zorgen dat dat kan.

Havengebied
D66 wil het gebied rond het havenkanaal weer op de kaart zetten, door het te benutten voor bedrijvigheid en recreatie. Sinterklaas kán niet het enige hoogtepunt zijn aan de kop van de haven. Met inwoners en ondernemers willen we hier aan de slag, onder andere door het terrein van de gemeentewerf te ontwikkelen. Waarom geen bed & breakfast aan het water, een kunstatelier of extra parkeerplaatsen? Ook wil D66 dat de kade en het Hofcampveld aantrekkelijker worden voor recreatie voor jong en oud en dat de rommelige groenbeplanting wordt aangepakt. Zo’n mooie en centrale plek in ons dorp verdient beter!

Ondernemers de ruimte geven om te ondernemen, met een gemeente die dat mogelijk maakt. D66 wil dat het klopt in Wassenaar, letterlijk en figuurlijk. Wij staan open voor uw ideeën!

(Ideeën? Praat mee op: @D66Wassenaar)

Tags

D66OndernemersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top