Skip to content

FNV Recreatie: personeel Duinrell al jaren onderbetaald

18 februari 201442 second read

Wassenaar – De vakbond FNV Recreatie heeft Duinrell nog tot half maart gegeven om hun medewerkers volgens de CAO uit te betalen. Mocht dit niet gebeuren volgt er een rechtszaak.

Het personeel van Duinrel zou al jaren onderbetaald worden. Dit omdat Duinrell alleen het wettelijk minimumloon geeft, hierdoor lopen de medewerkers tienduizenden euro’s mis zegt FNV Recreatie. Vakbondsbestuurder Johan Bijlsma zegt het bedrijf heel vaak te hebben gewezen op de cao-verplichting. ‘Het houdt een keer op, ze erkennen het wel, maar betalen niet.’

Duinrell zegt meer tijd nodig te hebben om de functies te omschrijven, iets wat zorgvuldig zou moeten gebeuren. Maar de vakbond vindt dat daar ‘geen jaren voor nodig zijn’. Medewerkers die het aan de kaak stellen zouden worden weggepest. ‘Als ‘t je niet aanstaat, moet je maar weg’, horen ze. Duinrell herkent zich niet in dit beeld.

Tags

DuinrellWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top