Ga naar hoofdinhoud

Ons dorp en de toekomst!

18 februari 20142 minute read

Wassenaar – In de basis, en dat lijkt wat op de achtergrond te raken door alle tumult van de afgelopen tijd, kent ons dorp een historie van solide financieel beleid. Aan de nieuwe raad de opdracht om het vertrouwen in de gemeentelijke financiën te herstellen, missers als in het verleden bij grote projecten te voorkomen en een gezond fundament voor de toekomst te leggen.

Binnen onze partij Passie voor Wassenaar zijn wij aan de slag gegaan met de bestaande begroting. Het lijkt allemaal te kloppen maar er zijn bewust een aantal keuzes aan het nieuw te vormen bestuur gelaten. En waar zitten de valkuilen? De verborgen risico’s? Wat zouden wij als burger moeten weten? Zijn lastenverhogingen in deze begroting onvermijdelijk?

Neem ook de vele samenwerkingsverbanden waar wij als gemeente aan deelnemen, bijvoorbeeld Avalex en de Mare-groep. Allen met een zelfstandig bestuur waar wij vanuit de gemeente veelal beperkte invloed op kunnen uitoefenen, maar waar we wel financieel risico lopen. Als het daar mis gaat, krijgen wij de rekening.

Of de overheveling van taken vanuit de landelijke overheid (WMO). In tegenstelling tot de vele doemscenario’s zien wij hierin naast een uitdaging ook kansen voor Wassenaar. Wij willen een eerlijk en helder verhaal, reële toezeggingen en een cultuur van doen wat je zegt. Realisme en duidelijkheid. Dus geen zachte heelmeesters!

Vanuit het concept van Passie voor Wassenaar als denktank zien wij ook op financieel gebied de potentie en kracht van ons dorp. En hoe we die kunnen versterken. Ingrediënten zijn: transparant financieel beheer, goede controle, een gedegen risico-inventarisatie om tijdig te kunnen bijsturen en een professionele financiële projectbegeleiding. Problemen die je kunt voorkomen hoef je niet op te lossen.

Kortom, een gezond financieel beleid met het gezicht naar de toekomst.

Fred G. Weyn RA
Passie voor Wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top