Skip to content

Reisondernemer René Klawer benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

18 februari 20142 minute read

Wassenaar – Op 18 februari heeft burgemeester Jan Hoekema de Koninklijke onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’ uitgereikt aan reisondernemer René Klawer. Klawer kreeg het lintje opgespeld tijdens het symposium ‘De reiswereld, vlucht naar de toekomst’, georganiseerd door werkgeversvereniging VNO-NCW-West en reisbrancheorganisatie ANVR in Den Haag.

René Klawer (1945) is sinds 1963 meer dan 50 jaar werkzaam in de reisbranche. Thans als directeur-eigenaar van De Reisspecialisten Groep b.v. in Amsterdam. De Reisspecialisten Groep heeft vestigingen door heel Nederland en ongeveer honderdvijftig medewerkers.
Gedurende zijn gehele carrière heeft Klawer zich sterk gemaakt voor het algemeen belang en de professionalisering van de Nederlandse reissector. Hij wist in landelijke- en reis gerelateerde media nieuwe bestemmingen en gebieden onder de aandacht te brengen van een breed publiek. Hij wordt beschouwd als een van de grote leiders van de generatie reisondernemers die de Nederlandse reiswereld tot een volwassen en succesvolle industrie heeft gemaakt.
 
Transparant
Klawer heeft zich, vaak als initiatiefnemer, ingezet voor verbeteringen in de reiswereld waarbij zowel de reisorganisaties als de consument baat hadden. Zo stond hij  aan de basis van de Reclame Code Reisaanbiedingen, waarmee de transparantie naar de consument en binnen de reissector is toegenomen. Hij was ook voorzitter van de commissie Consumentenvoorwaarden en nog steeds betrokken bij besprekingen met de Consumentenbond over evenwichtige en consumentvriendelijke voorwaarden. Tevens is hij lid van de Geschillencommissie Reizen.
Hij is bovendien initiatiefnemer en lid van de calamiteitencommissie van de stichting Calamiteitenfonds Reizen. Dit fonds speelt een belangrijke rol bij de hulp en bijstand aan consumenten die door overmachtssituaties worden getroffen.
 
VNO-NCW
Klawer was voorzitter van het Platform Toerisme en Recreatie van VNO-NCW, vanaf 2008 lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW en voorzitter van de regionale werkgeversorganisatie VNO-NCW-West. Hij heeft zich in al deze functies doen kennen als een persoon met brede visie, kennis van zaken en grote belangstelling voor het wel en wee van ondernemers. Zijn betrokkenheid uit zich in grote persoonlijke inzet, geheel belangeloos en steeds werkend aan de maatschappelijke verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven.

Tags

LintjeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top