Ga naar hoofdinhoud

Hart voor Wassenaar is voor Mooi Wassenaar

20 februari 20143 minute read

Wassenaar – Wij willen allemaal in een schoon, mooi en groen dorp wonen, met goede scholen en een goede zorg voor jong en oud. Wij Wassenaarders willen dat en daarom moeten er paar dingen beter, zoals b.v. ons openbaar groen. Op sommige plaatsen liggen nog de schillen van de beukennoten die vorig jaar september van de bomen zijn gevallen; het gras wordt pas gemaaid als het een halve meter hoog staat. Het er zo slecht uit dat de mensen er hun auto in parkeren, ondanks verwoede pogingen van de buurtvereniging om dit te veranderen.

Een heleboel Wassenaarders moeten hun huisvuil aanbieden in plastic zakken, omdat zij geen container bij hun huis of flat kunnen plaatsen. Het nadeel is, dat de meeuwen die in de buurt wonen deze zakken open pikken en er voor zorgen dat het huisvuil op straat komt. Nog een paar maanden en dan is het weer zover, de meeuwen en een heleboel andere vogels gaan weer nestelen. De meeuwen maar ook de kraaien pikken de vuilniszakken open, met alle vervuiling van dien. Zij kunnen er niets aan doen, zij zijn beschermt en die moeten en willen wij met rust laten. Is daar dan niets aan te doen? Ja zeker, de gemeente kan ondergrondse containers plaatsen zodat de bewoners van flats en appartementen hun pedaalemmerzakken in deze ondergrondse containers kunnen deponeren. Wanneer zij dat willen ieder uur van de dag. De vogels hebben het nakijken en moeten dan eten wat de natuur ze verschaft. De vraag is waarom zijn die ondergrondse containers er dan nog niet? Ambtenaren van de gemeente Wassenaar hebben vorig jaar al een plan op gezet om containers, zo’n ± 50 stuks door heel Wassenaar te plaatsen: kosten ± een half miljoen Euro. Dat is veel geld, maar daar wordt het dorp beter van en er slingert minder vuil door onze straten. Dat hoeft dan niet opgeruimd te worden, ook dat scheelt weer. Een goed plan, maar het ligt in de onderste la, want er is geen geld voor.

Een ander goed plan is om de dinsdagse markt beter in te delen. Veel mensen klagen dat de markt niet zo gezellig is. Op een gezellige markt staan de kramen en marktwagens aaneen gesloten opgesteld, waardoor de markt compacter en gezelliger wordt. De wethouder die over de markt gaat vindt dit een goed plan, de vraag is wanneer gaat het gebeuren?

Een ander goed plan wat nog niet doorgaat is het Centrumverkeersplan, hier wordt voorgesteld om een paar parkeerplaatsen te vervangen door beugels om onze fietsen te stallen en tweerichtings verkeer in een klein stukje in de van Hogendorpstaat om het verkeer uit de parkeergarage naar de van Zuylen van Nijeveltstraat te laten rijden. Dit plan is aangehouden in de gemeenteraad, waarschijnlijk omdat zij geen beslissing duren te nemen zo vlak voor de verkiezingen.

Wij van Hart voor Wassenaar zijn niet bang om beslissingen te nemen als ons dorp Wassenaar er maar beter van wordt. Wij zullen zeker op de centjes letten, zodat het alleen wordt uitgegeven om ons mooie dorp er mooier van te maken.

Jacques Ruijgrok, voorzitter van Hart voor Wassenaar, met liefde voor mijn dorp.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top