Ga naar hoofdinhoud

Havenkanaal zoekt ondernemende kunstenaars

20 februari 20142 minute read

Wassenaar – In mei 2011 diende de Havengroep, een groep kunstenaars en bewoners, een initiatief in bij de gemeente om van het Havenkanaal iets moois te maken met kunst en cultuur. Het plan van de Havengroep werd omarmd door de voltallige raad. Burgemeester Hoekema zei; “Het wordt tijd dat er iets spannends gaat gebeuren.” Dat spannende moet nog gebeuren, anderzijds leeft het nog wel. Zo belde vorige week Ad Zopfi, directeur van de Wassenaarse Bouwstichting, om te vertellen dat er langs het Havenkanaal, op de begane grond van het gezondheidscentrum, twee huurwoningen voor kunstenaars beschikbaar zijn. Er wordt nu samen met de Kunstgroep Wassenaar gekeken welke kunstenaars daar zouden passen.

Ook sprak ik Boet Derks van Wat Wassenaar Wil; “Ik wil graag kunstenaars helpen die iets willen ondernemen in dat gebied. Ik kan ze helpen bij het maken van een goed businessplan.”

En onlangs stond er in deze krant een oproep om je aan te melden als je op de gemeentewerf, samen met andere mensen, een creatief cultuurcentrum zou willen oprichten. Misschien willen deze mensen nogmaals hun oproep plaatsen of contact met mij opnemen?

Kortom, de wensen voor een creatief cultuurgebied bij de dorpshaven leeft nog steeds. De gemeente heeft daarom onlangs de visie voor het gebied Havenkanaal weer terug op de gemeentelijke website geplaatst. Zie hiervoor: www.wassenaar.nl plannen en projecten.

Visie en wensen zijn er, en naar wij hopen komt de nieuwe gemeenteraad met een concreet plan voor verdere ontwikkeling van dit kansrijke stukje Wassenaar.

Thea Messemaker, mailadres: tmsi@casema.nl

Tags

WassenaarWassenaarders
Gerelateerde artikelen
Back To Top