Skip to content

Het Leercentrum Wassenaar cursussen van tablet tot PC

20 februari 20142 minute read

Wassenaar – In de verkoop van computers is de laatste jaren een ware aardverschuiving aan de gang: van alle verkochte computers bestaat 60-70% uit tablets en het restant zijn de Windows gestuurde computers (en ook nog een klein aantal Apple computers).

Het aandeel van de iPad van Apple in de tabletmarkt is ca. 40% en de rest bestaat uit tablets die worden aangestuurd door het z.g. Android operating system en wordt door talloze merken gevoerd zoals o.a. Samsung en Acer. Ook de nieuwe mobiele ‘smart’ telefoons gebruiken één van deze besturingssystemen en de bediening ervan lijkt dan ook verdraaid veel op die van de tablets.

In de markt voor Windows gestuurde computers is een opleving te bespeuren doordat de ondersteuning van het veelgebruikte Windows XP system in April a.s. gestopt wordt. De opvolger hiervan is Windows 8 (dat inmiddels is verbeterd naar versie 8.1).

Op al deze nieuwe ontwikkelingen speelt het Leercentrum Wassenaar volledig in en biedt tal van cursussen aan op het gebied van Tablets, Windows pc’s en hun toepassingen. Dit voor beginners, waarvoor alles nieuw is en gevorderde gebruikers. De cursussen zijn opgedeeld in blokken, die uitvoerig op de website beschreven staan, waardoor u een cursus kunt kiezen die aansluit bij uw ervaring. Onder toepassingen bedoelen we b.v. cursussen over het gebruik van de Windows Office programma’s Word, Excel en PowerPoint. Maar ook geven wij les over de beveiliging van uw pc en het veilig werken ermee. En hebben we lessen over Internet en E-Mail; hoe dit optimaal te gebruiken, en over het programma Picasa om foto’s op te slaan en te bewerken. En niet te vergeten de cursus over het goed opslaan van uw data en het beheren ervan, met als doel dat u later makkelijk nog iets terug kunt vinden. Heel handig en efficiënt om te weten en het bespaart ook nog eens heel veel ergernis – dit geld natuurlijk ook voor het opslaan van E-Mails.

Een compleet overzicht van al onze cursussen vindt u op onze website www.leercentrumwassenaar.nl waar u ook ons aanmeldingsformulier kunt downloaden. Ook kunt u voor informatie terecht via ons telefoonnummer 06-10735360. En zijn wij in ons Leercentrum aan de Van Heeckerenstraat aanwezig op de inloop middagen iedere 3e. dinsdagmiddag van de maand (eerstvolgende: 25 maart van 14.00 tot 16.00 uur).

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top