Skip to content

VVD knokt voor elke parkeerplaats

20 februari 20142 minute read

Wassenaar – Op initiatief van de VVD is vorige week een inspraakavond gehouden over het centrum verkeersplan. Helaas zijn, ondanks nadrukkelijk verzoek van de raadsleden hiertoe, niet alle inwoners en bedrijven in het gebied hierover geïnformeerd waardoor vele belanghebbenden geen idee hebben wat er staat te gebeuren.

In het plan waar al jaren over wordt gesproken maar dat te lang is blijven liggen, worden 14 maatregelen voorgesteld: van het voorrang geven aan fietsverkeer boven autoverkeer en het invoeren van eenrichtingsverkeer tot het verdwijnen van zo’n 20 parkeerplaatsen in het centrum.

De inspraakavond maakte vooral duidelijk dat er nog geen breed draagvlak is voor dit plan. In de klankbordgroep heeft slechts een selecte groep meegepraat maar velen denken er anders over zo bleek op de inspraakavond. Bewoners van het centrum maken zich ook grote zorgen over het verdwijnen van parkeerplaatsen en voelen zich niet gehoord. De VVD gaat graag met hen in gesprek.

De VVD vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat bij zo’n ingrijpend plan niet alle inwoners en bedrijven in het betreffende gebied huis-aan-huis worden geïnformeerd en in staat worden gesteld hun visie te geven. Bovendien is het centrum van iedereen, alle Wassenaarders moeten het centrum in kunnen om bijvoorbeeld te winkelen of uit te gaan.

Lijsttrekker Anouk van Eekelen: “Wij liberalen staan voor veiligheid én bereikbaarheid. Wij willen de auto niet ons centrum uit pesten. Goede bereikbaarheid per auto én fiets en voldoende parkeerplaatsen zijn cruciaal voor een gezonde lokale economie.”

De VVD zal zich hard maken voor voldoende parkeerplaatsen en een goede bereikbaarheid van het centrum voor automobilisten en fietsers.

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top