Ga naar hoofdinhoud

Gidsenweekend Scouting Willibrord

23 februari 20143 minute read

Wassenaar – Vrijdagavond 20.30 uur begon het gidsenweekend van Scouting Willibrord bij het kampvuur in de kampvuurkuil van een collega-groep. Want helaas mogen de leden van Scouting Willibrord niet in hun eigen pand overnachten. Om dan een weekend te houden zal er uitgeweken moeten worden naar een andere locatie. Fijne bijkomstigheid is, dat deze groep een mooie kampvuurkuil heeft waar de leiding dan ook dankbaar gebruik van heeft gemaakt! Tijdens het kampvuur werden er marshmallows “gebrandt” op zelfgezochte stokken en hard gelachen tijdens het spel van de Lama’s.

Zaterdagochtend was het bijtijds opstaan om te ontbijten en daarna naar Zoetermeer te gaan. In een outdoorcentrum werd het spel Mission Possible gespeeld. Daarbij is het de kunst om als een heuse James Bond de laserstralen proberen te ontwijken en zo snel mogelijk, binnen een bepaalde tijd, bij een knop te komen om daarmee de fictieve tijdbom uit te zetten. Na dit spannende spel werd er buiten een geocach tocht “Vicky vermist deel I” gelopen met behulp van de GPS. Via de coördinaten die opgegeven waren werd gezocht naar een geocach, een verstopt doosje. Tijdens de tocht kwamen de gidsen ook coördinatenbordjes tegen. De coördinaten die daarop stonden moesten ze in de GPS invoeren en daardoor wisten ze weer welke kant ze op moesten. Halverwege kregen de gidsen ook nog de opdracht om een telefoonnummer te bellen. Hierbij kregen ze nog een belangrijke aanwijzing. Uiteindelijk werd de geocach, een kistje met een skeletje erop, gevonden. Het doel was bereikt!

Aan het eind van de middag werd er nog inkopen gedaan voor het avondeten van die avond. Met z’n allen gezellig je eigen eten bakken op een ijzeren grillplaat! Nog even een kaartspelletje en een scoutingweekend is geen scoutingweekend als er geen dropping bij zit! Rond 21.00 uur werden de gidsen gedropt in de Kievit. Helaas voor de leiding kwamen de meiden al weer rond 22.00 uur aangelopen! Ze hadden de omgeving al snel herkent…. Nog even gezellig napraten en rond 23.00 uur naar bed.

De zondagmorgen begon om 11.00 uur met een heerlijke brunch. Daarna buiten het spel blindemannetje met klap, nog een kaartspelletje en rond 13.30 uur, onder het genot van een heerlijk stukje appeltaart, het afscheid van Nienke (zij vliegt over naar de volgende groep, de Explorers). Om 14.00 uur stonden de ouders voor de deur om hun meiden weer op te halen. Het was een geslaagd en gezellig gidsenweekend en iedereen ging moe maar voldaan weer naar huis!

Nieuwsgierig geworden? Kom dan ook eens kijken bij Scouting Willibrord! De jongste groepen draaien elke zaterdag. Op donderdagavond draaien de jongens van 11 t/m 15 jaar, op vrijdagavond de meiden van 11 t/m 15 jaar en ook de jongeren van 15 t/m 18 jaar. De oudste jongeren van 18 t/m 21 jaar hebben hun gezellige avond op maandagavond. Kijk voor meer informatie op www.scoutingwillibrord.nl. Heeft u zomaar een vraag, dan kunt u ook mailen naar secretariaat@scoutingwillibrord.nl of bellen naar 071-5323948.

Tags

ScoutingWassenaarWillibrord
Gerelateerde artikelen
Back To Top