Skip to content

Strandexcursie op zaterdag 1 maart 2014 om 10.00 uur

23 februari 20142 minute read

Wassenaar – De werkzaamheden voor de zandsuppletie in Katwijk zijn nog volop bezig, maar over 1 maand ziet het strand er vast heel anders uit dan nu. Hoe zal dat zijn zonder hekken ? De afgelopen maanden hebben we veel zeeboontjes en zeeklitten gevonden, dat zijn zee-egels.

Wilt u meer weten over zee-egels, zeesterren en andere strandvondsten ? Kom dan naar de laatste “winter” strandexcursie op zaterdag 1 maart, georganiseerd door natuurgidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) regio Leiden.

Op zaterdag 1 maart verzamelen we even voor 10.00 uur op het parkeerterrein Noordduinen, Noordduinseweg in Katwijk aan Zee, op de hoek bij de KNRM-loods.

Om 10.00 vertrekken we en laten ons verrassen door de dingen die we langs de eb- en vloedlijn vinden. De excursie duurt anderhalf tot twee uur, afhankelijk van het weer en wat we er vinden.

De excursie is gratis en voor alle leeftijden.

Let op: vanwege de werkzaamheden bij de Boulevard is de Buitensluis afgesloten voor autoverkeer. Parkeerterrein Noordduinen is alleen bereikbaar vanaf de Noordduinseweg. We kunnen wel vanaf het parkeerterrein het strand op.

Tip: Trek extra warme (en afhankelijk van de weersverwachting waterdichte !) kleding en goed (waterdicht) schoeisel aan! Aan zee is het altijd kouder dan achter de duinen.

Contactpersoon: Ellen van der Niet, 06-51852893, ellen.van.der.niet@live.nl

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top