Ga naar hoofdinhoud

Leidse jongens aangehouden voor diefstal kentekenplaat

24 februari 201454 second read

Wassenaar – Dankzij een alerte getuige hielden agenten zondagavond vijf Leidse jongens aan op verdenking van de diefstal van de kentekenplaat van een auto in Wassenaar.

Omstreeks 19.15 uur kregen agenten de melding dat op een parkeerterrein aan de Nieuw Rijksdorp twee jongens de kentekenplaat van een geparkeerde Saab gestolen zouden hebben. Daarna waren de jongens in een Volkswagen Golf gestapt en daarmee weggereden. Omdat de getuige het kenteken van de auto had gezien en dat kon doorgeven aan de politiemeldkamer, gingen meerdere politie-eenheden op zoek naar de auto, die thuishoorde in Leiden.

Op de Katwijkseweg, nabij vliegveld Valkenburg, zagen agenten de auto rijden en lieten de bestuurder stoppen. Alle vijf de inzittenden, Leidse jongens van 16 tot 18 jaar oud, werden aangehouden. In de auto werden onder meer tape, een mes, een schroevendraaier en een afgebroken stuk van een kentekenplaathouder aangetroffen. De gestolen kentekenplaat lag niet in de auto en werd ook langs de route vanaf de Nieuw Rijksdorp niet aangetroffen in het donker. De verdachten, waarvan de ouders in kennis werden gesteld, zijn ingesloten voor verhoor. De recherche onderzoekt de zaak.

Tags

DiefstalPolitieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top