Ga naar hoofdinhoud

Lijsttrekkers VVD: “Samenwerking tussen drie gemeenten in Pact van Duivenvoorde succesvol”

24 februari 201453 second read

Wassenaar – Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten hebben afgelopen jaren hun krachten succesvol gebundeld in het Pact van Duivenvoorde. De drie gemeenten beheren gezamenlijk een uniek natuurgebied, Duin Horst en Weide, in het drukke Zuid-Holland. Prachtige polders en landgoederen gelegen tussen Den Haag en Leiden. En natuurlijk de parel Kasteel Duivenvoorde.

Dit gebied mag niet aangetast worden, want het is een gebied met een rijke natuur met veel groen, vogels en andere dieren en is de verbinding tussen de duinen en het groene hart, de zogeheten Duivenvoorde corridor. De beleving van dit gebied kan recreatief worden vergroot door het nog aantrekkelijker te maken om er te wandelen en te fietsen, zoals beschreven in het landschapsontwikkelingsplan. Dit kan leiden tot verdere ontwikkeling van het toerisme en economische mogelijkheden, wat goed is voor de werkgelegenheid. Bovendien wordt door de samenwerking tegenwicht geboden aan de druk en verdere verstedelijking van Den Haag en Leiden.

Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar willen hun samenwerking op het gebied van groen de komende raadsperiode intensiveren. De samenwerking leidt tot een optimale bescherming en versterking van een uniek landschap.

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top