Ga naar hoofdinhoud

Knallend groot jeugdfeest DLW/D!EP groot succes, zonder enige overlast

25 februari 20142 minute read

Wassenaar – Zaterdagavond 22 februari heeft de jeugd een topavond in Wassenaar beleefd dankzij DLW. Ruim 400 jongeren konden genieten van de House en Techno muziek van Daniel Thomasso, Alex Blange, Max Krul en Jasper Drummen. Helaas moesten ook ruim 400 bezoekers geweigerd worden, het gebouw was gewoon te klein. Grote rijen stonden voor de deur, overigens zonder enig gemor, dankzij de geweldige begeleiding van de organisatoren.

Ben Paulides is met zijn politieke partij DLW een groot voorstander van meer aandacht voor de jeugd waarbij onder andere dit soort feesten een belangrijke plek op de agenda innemen. De locatie aan de Dr Mansveltkade (het gebouw is eigendom van de gemeente Wassenaar) is voor dit soort activiteiten ontworpen maar wordt te weinig gebruikt volgens Paulides. En dat is jammer zegt hij want er kunnen veel problemen opgelost worden door wat meer aandacht aan de jeugd te besteden.

Er is behoefte aan veilige uitgaansmogelijkheden in Wassenaar voor de jeugd zonder dat er in de omgeving overlast veroorzaakt wordt. Ook moet je niet willen dat de jeugd ’s nachts over straat moet naar en van andere gemeenten. Dat is zeker ook niet zonder gevaar en dat zie je maar al te vaak in Brabant en Limburg waar naast de weg kruisjes aangeven waar het mis is gegaan.

Door letterlijk de schijnwerpers op het gemeentelijke gebouw te zetten, vroeg Paulides aandacht voor dit probleem. Lijsttrekker Ben Paulides van DLW heeft samen met Diep laten zien dat grote feesten in Wassenaar ook zonder overlast kunnen worden georganiseerd. De avond werd georganiseerd zonder enige subsidie. Subsidie is ook niet nodig om van dit geweldige initiatief een wekelijks event te maken..

Ook wethouder Leendert de Lange, in zijn hoedanigheid als loco burgemeester, kwam poolshoogte nemen. Hij was aangenaam verrast door de relaxte sfeer. Hij zag dat alles goed geregeld was door DLW in samenwerking met de “crew” van DIEP.

DiepDLWfeest026

Van overlast voor omwonenden was geen sprake mede door het appel wat op de bezoekers gedaan werd, de persoonlijke band van de organisatoren met de jongeren, de uitstekende begeleiding van de jeugdwerkers en een professioneel beveiligingsbedrijf Star. Ben Paulides sprak de jongeren toe en zei dat hij hoopte dat de jeugd en de ouders massaal op zijn partij (DLW lijst 8) gaan stemmen om dit soort activiteiten mogelijk te maken.

Op de website www.democratischeliberalen.nl komt een link naar alle foto’s van deze avond.

Tags

DiepDLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top