Skip to content

Zeilseizoen begonnen voor zeeverkenners van scoutinggroep van Wassenaer van Obdam

25 februari 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen zaterdag 22 februari 2014 zijn de zeeverkenners, (meisjes en jongens van 11 tot en met 17 jaar) van scoutinggroep van Wassenaer van Obdam (vWvO) samen met de leiding en ouders druk bezig geweest om de zeilboten (lelievletten) in het water te leggen. Dit gebeurt nog op de ouderwetse manier namelijk met spierballenkracht.

In het winterseizoen liggen de zeilboten in de botenloods waar deze dan worden geschuurd en geverfd. In februari/maart gaan de boten vervolgens weer het water. In het zomerseizoen zeilen de zeeverkenners op en rond de kaag. Op de kaag ligt ook ons moederschip de Eendracht. Dit is een 25 meter lange motortjalk wat als drijvend clubhuis fungeert. Maar voordat het zover is gaan een deel van de zeeverkenners (op zaterdag 1 maart) hun theorie-examen zeilen doen, want net zoals in het normale verkeer zijn er ook op het water verkeersregels, het praktijkexamen is vervolgens op de kaag waarbij de zeeverkenners aan gediplomeerde instructeurs moeten laten zien dat zij de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk kunnen toepassen. De vWvO vindt veiligheid erg belangrijk, en zijn daarom ook in het winterseizoen druk bezig geweest om de zeeverkenners de theorie eigen te maken. Dit gebeurt via concrete voorbeelden. De zeeverkenners zijn nog op zoek naar leden en als je geïnteresseerd bent kan je contact opnemen met de zeeverkenners via zeeverkenners@vwvo.nl voor meer informatie of kijk op onze website www.vwvo.nl. Op zondag 23 maart is er van 11:00 uur tot 15:00 uur een open dag. De open dag is voor alle kinderen (en ouders) in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top