Skip to content

Dinsdag 18 maart houdt de NVVS een inloopspreekuur in de Wassenaarse bibliotheek

26 februari 20142 minute read

Wassenaar – Slechthorendheid vormt een steeds groter wordend probleem in onze samenleving. Wij worden steeds ouder, waardoor de kans op slechthorendheid toeneemt. Maar ook worden mensen op steeds jongere leeftijd slechthorend. Harde muziek en het dragen van koptelefoons werken daar allemaal aan mee. Eigenlijk weet iedereen dat wel.

Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat slechthorendheid maar in geringe mate gecorrigeerd kan worden door een gehoorapparaat. Waar een bril er bij de meeste vormen van slechtziendheid voor kan zorgen, dat iemand weer redelijk tot goed kan zien, kan een gehoorapparaat nooit het oude gehoor terugbrengen. Een bril is een correctiemiddel, een gehoorapparaat een hulpmiddel te vergelijken met een wandelstok voor iemand, die slecht ter been is. De wandelstok maakt het lopen een beetje makkelijker, een gehoorapparaat maakt het horen weer iets makkelijker. Daardoor raken slechthorenden gemakkelijk in een isolement. Ook hebben vele slechthorenden verschijnselen zoals tinnitus (een constante piep of brom), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid) of slechthorendheid door de ziekte van Meniére. Al deze zaken kunnen de levenskwaliteit en het sociale leven van slechthorenden behoorlijk aantasten. Het is dus niet van “neem toch een gehoorapparaat, dan ben je van je slechthorendheid af”.

Op dinsdag 18 maart houdt de NVVS van 10.30 tot 13.00 uur een inloopspreekuur in de Wassenaarse bibliotheek. Iedereen met vragen over slechthorendheid, tinnitus, hyperacusis, gehoorapparaten, implantaten enz. enz. kan kosteloos het inloopspreekuur bezoeken.

Contactpersoon van de NVVS afdeling Wassenaar is Ellen Klaver tel. 5118795

Tags

OBVWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top