Skip to content

Geniet van de vogels in het voorjaar!

26 februari 20142 minute read

Wassenaar – Staatsbosbeheer organiseert 9 maart een vogelexcursie in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder. We gaan buiten de begaande paden op zoek naar vogels en bezoeken een deel van de polder die normaal niet te bezoeken is.

In het vroege voorjaar komen de kievit en de wulp als eerste weer terug uit het zuiden om hier in Nederland te gaan broeden en hun jongen groot te brengen. Misschien is de Grutto er ook al. Midden in deze polder zijn ze te horen en te bewonderen. Nabij de bossen zijn weer heel andere vogels te vinden. Vooral de winterkoning, diverse mezensoorten en de grote bonte specht zullen zich laten horen. Boven de toppen van de bomen deinen buizerds mee op de thermiek. Op en nabij het meer kunnen slobeend, kuifeend, grote zilverreiger en vele andere waterminnende vogels zich laten zien. Er zullen ook nog wat wintergasten aanwezig zijn, zodat we daadwerkelijk de overgang van winter naar voorjaar meemaken!

Kortom, er is veel te zien in het voorjaar. Kom kijken, luisteren en vooral genieten van dit voorjaarsschouwspel. De boswachter van Staatsbosbeheer en een specialist op het gebied van weidevogels zullen u heel veel vertellen over de vogels. Neem uw verrekijker mee om alles goed te bewonderen. Heeft u geen verrekijker, geen nood, er zijn kijkers om te lenen. Ook is er een telescoop om nog dichterbij te kunnen komen.

Vogelexcursie in de Duivenvoordse- Veenzijdse Polder
Wanneer: Zondag 9 maart, van 10.00 tot 12.00 uur
Verzamelen: Parkeerplaats Restaurant De Landbouw, Zijdeweg 58, 2245BZ Wassenaar
Kosten: Volwassenen: €10 Kinderen onder de 12: €5,- (contant betalen bij aanvang)
Tip: Goede kleding en laarzen of waterdichte wandelschoenen aan. Verrekijker!
Aanmelden: ivnleiden@hotmail.com Er zijn maximaal 30 deelnemers mogelijk, dus wees er snel bij!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top