Skip to content

Vrouwen Wassenaar tonen klasse tegen sterk Quick Boys (3-2)

26 februari 20142 minute read

Wassenaar – Een diplomatiek spelend Wassenaar pakte op Sportpark Kerkehout de volle winst. Na een 2-1 ruststand werd het 3-2 met een duidelijke les in effectiviteit van het groen-witte vlaggeschip. Tegenstander Quick Boys was de meest aanvallende partij maar kon met geen mogelijkheid een doorbraak forceren. Thuisploeg Wassenaar had slechts aan een handvol aanvallen voldoende om drie keer te scoren terwijl de teller van Quick Boys op twee bleef staan.

Bij de eerste aanval was het al raak voor de formatie van coach Albert van Biezen. Nina de Jong op rechts mocht meters maken en speelde het leer op maat in de voeten van aanvoerster Leonie van Eijk. Die maakte geen fout en passeerde Quick Boys doelvrouwe Willeke Koekebakker. Zeven minuten later kwam de ploeg uit Katwijk volkomen terecht langszij. Esmee de Klerk scoorde fraai de gelijkmaker voor Quick Boys. Het middenveld was stevig in handen van de Katwijkse formatie. Maar over de collectief sterk spelende verdediging heen walsen was er niet bij. Daarnaast was een glansrol weggelegd voor doelvrouwe Anne Vrijburg die keer op keer het leer onderschepte. Wassenaar kwam in de 36e minuut opnieuw op voorsprong. Een aanval opgezet door Tessa Speijk die op rechts Els Dessing aanspeelde. Met een uitstekende actie speelde ze zich vrij en passte de bal uitstekend in de voeten van Leonie Van Eijk die ook nu geen fout maakte.

Na de pauze een herhaling van de ouverture met in de 48e minuut een schitterend doelpunt van Nathalie Vermeulen. Een hoekschop werd verkeerd weggewerkt en met een fraaie trap met links verdween het leer hoog in de touwen. 3-1 op het scorebord maar de strijd nog niet gestreden. Quick Boys profiteerde handig van een misverstand in het hart van de Wassenaarse verdediging. Hierdoor kon Tirza Kromhout in de 55e minuut behendig de aansluitingstreffer scoren. Het werd nog even spannend maar het collectief sterk spelende Wassenaar gaf heel duidelijk haar visitekaartje af met een les in effectiviteit.

Wassenaar coach Albert van Biezen was na afloop zichtbaar tevreden met dit uitstekende resultaat. Maakte dan ook een compliment naar zijn meiden die eensgezind en slim de volle drie punten binnensleepten. En die overwinning smaakte heel duidelijk naar meer.

Tekst en beelden: Gert Jan van Heyningen

Tags

VoetbalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top