Skip to content

DLW/D!EP-feest niet voor iedereen groot succes

27 februari 20142 minute read

Wassenaar – Afgelopen dinsdag plaatsten wij het artikel ‘Knallend groot jeugdfeest DLW/D!EP groot succes, zonder enige overlast‘. Na plaatsing van dit bericht, bleek – doordat lezers op de site op berichten kunnen reageren – dat het feest niet voor iedereen even plezierig verliep. Van buurtbewoners ontvingen wij diverse berichten over de overlast (geluidsoverlast en vandalisme) van vertrekkende feestgangers.

Enkele reacties van omwonenden
Bewoner Bloemluststraat: “Er moet absoluut gekeken gaan worden naar meer mogelijkheden voor de jeugd in Wassenaar maar voor de buurtbewoners was het inderdaad niet geslaagd qua geluidsoverlast van de jongeren die de straten doorkwamen in de nacht en vandalisme. Dus niet zo maar een wekelijkse activiteit van maken voordat de omwonenden ook zijn gehoord in deze activiteit.”

Bewoner Oostdorperweg: “Op de Oostdorperweg bij de Dirk de Raetlaan was het tot 04.30 rumoerig; geschreeuw naar elkaar, trappen tegen lantaarnpalen en slaan op auto’s.”

Reactie D!EP
Wij vroegen ook de organisatie van het feest D!EP te reageren op bovenstaande feiten en ze kwamen met de volgende verklaring: Op zaterdag 22 februari jl. hebben wij een feest georganiseerd voor de Wassenaarse jeugd. Geheel vrijwillig hebben wij dit evenement georganiseerd om aandacht te vragen voor de geringe uitgaansmogelijkheden voor de jeugd in Wassenaar.

De belangstelling voor dit evenement was overweldigend! Dit evenement is binnen 4 weken georganiseerd, en naar schatting zijn hier 600-800 jongeren op afgekomen. Dit bevestigd de grote vraag naar een veilige uitgaansgelegenheid eens weer.

Het is redelijk naïef te denken dat de buurt geen overlast zou hebben ervaren. Honderden vertrekkende bezoekers midden in de nacht, daar kan je natuurlijk niet omheen. Wij hebben voorafgaand aan het evenement de direct omwonende per brief geïnformeerd. Daarin hebben wij o.a. aangegeven dat ze ons de hele nacht telefonisch en per mail kunnen bereiken als ze overlast, hinder of andere ongeregeld heden ervaren. De tolerante buurt heeft hier geen gebruik van wensen te maken.

Dit evenement staat, volledig terecht in de schijnwerpers. Het is voor de Wassenaarse jeugd van belang dat hier iets aan wordt gedaan.

Organisatie
Willem van Tilburg, Jesper Bruning, Wouter Aten en Jasper Williams

Tags

DiepDLWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top