Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar zondagsopenstelling in Wassenaar

27 februari 20142 minute read

Wassenaar – In de zomer van 2013 is de winkeltijdenwet gewijzigd waardoor het voor elke gemeente mogelijk is om zelf de zondagopenstelling van winkels vast te stellen. Het Wassenaarse college van burgemeester en wethouders onderzoekt, voorafgaand aan de besluitvorming, de mening van inwoners en ondernemers over zondagopenstelling in Wassenaar.

Kwalitatieve meting
Het onderzoek wordt op twee manieren uitgevoerd; kwantitatief en kwalitatief. Op woensdag 19 februari vond de kwalitatieve meting plaats tijdens een bijeenkomst met vertegenwoordigers van direct belanghebbenden. Tijdens de bijeenkomst heeft er een discussie plaatsgevonden aan de hand van vijf mogelijke varianten voor de zondagopenstelling. Vertegenwoordigers van onder andere het Centrummanagement, Economische Overleg Wassenaar, zelfstandige ondernemers, supermarkten, tuincentra, autobranche, wijkverenigingen en kerkgenootschapen waren hierbij aanwezig.

Kwantitatieve meting
Als tweede stap houdt het Wassenaarse college een kwantitatieve meting door middel van een digitale enquête. Inwoners, consumenten en andere betrokkenen kunnen via de gemeentelijke website een enquête invullen. De enquête staat van woensdag 5 tot en met dinsdag 18 maart online op www.wassenaar.nl/koopzondag.

Mening van de ondernemers
Ook wordt de mening van de ondernemers uit de verschillende winkelgebieden uit Wassenaar gevraagd. Dit gebeurt via een aparte digitale enquête.

Rapport aan de gemeenteraad
In de loop van maart/april wordt de uitkomsten van de enquête in een rapportage voorgelegd aan de gemeenteraad. Op basis van deze rapportage kan de gemeenteraad aan het Wassenaarse college vragen besluitvorming voor te bereiden voor een wijziging van de gemeentelijke winkeltijdenverordening.

Tags

OnderzoekWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top