Skip to content

Roxanne van Hemert rijdt goed NK Sprint

2 maart 20142 minute read

Wassenaar – Nu de winter in Nederland uitblijft heeft de Nederlandse schaatstop de Coolste IJsbaan van Nederland opgezocht om te strijden om de Nederlandse Kampioenschappen Allround en Sprint. Afgelopen weekend was het Olympisch Stadion in Amsterdam het decor van schaatswedstrijden zoals deze horen te zijn, op een buitenbaan wind en regen trotserend.

Ook de Wassenaarse en voor Team Activia uitkomende Roxanne van Hemert was van de partij. Op de 1e 500 meter moest Roxanne het opnemen tegen de Groningse Anna Julia Janssen, maar bij de start struikelde Roxanne, ze kon zich nog net staande houden en rondde de 500 meter af in 40.90 sec. Op de 1.000 meter nam Roxanne het op tegen de Zuid-Hollandse Leeyen Harteveld. Ze won haar rit in 1.21.26 goed voor een 12e tijd in het klassement. Na dag 1 stond Roxanne op plaats 16 in het tussenklassement.

Op de 2e dag van het toernooi startte Roxanne wederom tegen Harteveld en deze race bracht niet wat Roxanne vooraf er van verwachtte. Eindtijd 41.79 een grote teleurstelling. Een grote supportschare zorgde er voor dat de moraal bij Roxanne weer helemaal terugkwam voor de afsluitende 1.000 meter, waarop Roxanne wilde laten zien dat ze de weg omhoog weer heeft te pakken.

Tegen de Groningse Bo v.d. Werff startte Roxanne voorzichtiger ten opzichte van haar race op de eerste dag van het toernooi. De opening ging in 19.34 waarna een rondje volgde van 29.6 sec ook iets langzamer dan dag 1. Op de 600 meter lagen van de Werff en van Hemert nagenoeg gelijk en Roxanne had de laatste binnenbocht. In een prima laatste rondje van 31.8 sec wist zij de 1.000 meter winnend af te sluiten in 1.20.79, wat eindelijk goed bleek voor een 9e plaats op deze afstand, waar bijna alle Olympia gangers aanwezig waren zoals Wust, van Beek, Boer, van Riessen en Leenstra. In het algemeen klassement eindigde Roxanne uiteindelijk als 15e.

Met een goed gevoel gaat Roxanne nu beginnen aan de voorbereiding op de Holland Cup finale die verreden wordt op 14 en 15 maart in Breda. Op de 1.000 meter staat Roxanne 3e in het klassement en op de 1.500 meter staat ze 4e met zicht op het podium. Voor de nummers 1 en 2 van het klassement liggen er naast de roem ook tickets klaar voor het NK Afstanden van het komend seizoen.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top