Skip to content

PV Koningin Emma zoekt vrijwilligers om mee te werken aan verkeersveiligheid

3 maart 20142 minute read

Wassenaar – Om de algemene verkeersveiligheid te vergroten wil de Wassenaarse paardensport vereniging ‘Koningin Emma’ tijdens de landelijke NLdoetactie op zaterdag 22 maart 2014 onderhoud gaan plegen aan de gevaarlijkste stukken ruiterpad in Wassenaar.

Op dit moment zijn de meeste ruiterpaden in Wassenaar dusdanig slecht onderhouden dat ruiters genoodzaakt zijn om van de openbare weg gebruik te maken om hun route te kunnen vervolgen. Dit levert veel hinder en ongemak op voor zowel ruiters als medeweggebruikers en ook ontstaan er hierdoor onnodig vaak gevaarlijke situaties. In het kader van de algehele verkeersveiligheid en een schone omgeving (denk bijvoorbeeld ook aan het voorkomen van paardenpoep op straat) wil PV Koningin Emma onderhoud plegen aan de Wassenaarse ruiterpaden. PV Koningin Emma heeft in de afgelopen periode een inventarisatie gemaakt van de grootste knelpunten. Hieruit zijn vier knelpunten gekomen die met de hulp van vrijwilligers aangepakt kunnen worden. Tijdens de landelijke NLdoetactie op zaterdag 22 maart zal de focus komen te liggen op het snoei- en opruimwerk: het snoeien en verwijderen van verwilderd groen langs, boven en op de ruiterpaden, zodat een veilige doorgang weer mogelijk wordt. Dit lukt PV Koningin Emma echter niet zonder vele vrijwilligers en (hun) materialen!

PV Koningin Emma is hierom op zoek naar zo veel mogelijk vrijwilligers die hen willen helpen om de ruiterpaden weer begaanbaar en de omgeving veilig en schoon te krijgen. U hoeft hiervoor geen lid van de vereniging te zijn, dus naast u kunnen ook al uw vrienden, familie, kennissen, collega’s, etc. zich voor deze klus opgeven. Ga naar ‘klus zoeken’ op www.nldoet.nl. Zoek op woonplaats Wassenaar en u vindt deze klus in het rijtje. Vervolgens kunt u hier de klus nogmaals bekijken en zich aanmelden als vrijwilliger. Om het klussen wat aangenamer te maken wordt er door de vereniging voor een hapje en een drankje gezorgd!

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top