Ga naar hoofdinhoud

Dinsdag 11 maart 2014: ‘The History of the Skyscraper’ door Anthea Streeter

4 maart 20142 minute read

Wassenaar – Altijd al meer willen weten over wolkenkrabbers? In de komende DFAS-lezing staat de geschiedenis van deze hoge gebouwen centraal, die steeds meer de skyline van steden domineren.

Vanaf 1880 werden de eerste wolkenkrabbers gerealiseerd in steden als Chicago en New York. Het hoogtepunt was het Chrysler gebouw dat in de twintiger jaren van de vorige eeuw verrees.

De tweede gouden eeuw voor de wolkenkrabber begon veertig jaar later. In de zestiger en zeventiger jaren werden er, dankzij de voorschrijdende technologie, steeds hogere en slankere gebouwen gerealiseerd. De wolkenkrabber verscheen ook meer en meer in andere delen van de wereld zoals de Taipei 101 in Azië. De reis door de ‘wolkenkrabber’ geschiedenis, gepresenteerd door Anthea Streeter, eindigt voorlopig in Dubai. Daar staat nu een draaiende wolkenkrabber die wordt aangedreven door windenergie.

De spreker is Anthea Streeter. Zij studeerde kunsthistorie in zowel Londen als op Harvard (VS). In haar tijd in Harvard raakte zij geïnteresseerd in de Amerikaans design traditie en in architectuur van de 20ste eeuw. Na haar terugkomst uit Amerika geeft zij regelmatig lezingen over dit laatste onderwerp.

De lezing is in het cultureel centrum De Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE Wassenaar. De zaal is open om 19.30 en de lezing begint om 20.00. De entree bedraagt €12 en een lidmaatschap (voor 8 lezingen, vrij toegang; en andere activiteiten) is €60 per jaar en voor een (echt)paar € 110. Website is: www.dfas.nl. Komt u op tijd want de (gratis) parkeergelegenheid is beperkt.

Opmerking: de voertaal van de lezing is Engels.

DFAS (Decorative & Fine Arts Society) is een onderdeel van het Britse NADFAS (National Association Decorative & Fine Arts Society). Deze vereniging, opgericht in 1965 in Engeland, heeft als doel de kennis over kunst te verspreiden door middel van lezingen. Hiervoor worden experts op hun vakgebied uitgenodigd. NADFAS heeft 90.000 leden verdeeld over 330 kringen in het Verenigd Koninkrijk, 10 in Europa en 27 in Australië.

Tags

WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top