Ga naar hoofdinhoud

Opening Museum Voorschoten

4 maart 20142 minute read

Wassenaar – Na een volledige verbouwing en herinrichting van het historische pand aan de Voorstraat 17 is het Museum Voorschoten weer open voor bezoek. Vanaf 15 maart is iedereen welkom om met het vernieuwde museum en zijn collectie kennis te maken.

Het Museum Voorschoten is sinds 2006 gevestigd in de Voorstraat in het historische centrum van Voorschoten. De afgelopen jaren zijn er tientallen tentoonstellingen georganiseerd die door velen uit Voorschoten en de regio zijn bezocht. In het jaar waarin het museum tien jaar bestond heeft het een grote verbouwing ondergaan. Het fraaie pand is volledig gerenoveerd met behoud van, en zelfs een verbeterde accentuering van zijn historische waarde. Ook de zolder is geheel onder handen genomen en biedt nu nieuwe mogelijkheden. Wat is gebleven zijn de interessante tentoonstellingen en de daarmee samenhangende activiteiten die door een trouwe schare van bijna 80 vrijwilligers mogelijk worden gemaakt.

Van 15 maart tot en met 27 april kan eenieder kennismaken, of de kennismaking hernieuwen, met het Museum Voorschoten. Tijdens deze weken toont het museum de mooiste en interessantste voorwerpen uit de eigen collectie. Henk Wijckerheld Bisdom, voorzitter van het museum zegt daarover: „Deze tentoonstelling is door onze medewerkers speciaal voor de opening samengesteld. Het zijn echt onze topstukken”.

De verbouwing en herinrichting van het museum zijn mogelijk gemaakt door genereuze steun van de heer L.J. Hoogvliet en het Stimuleringsfonds van de Rabobank.

Tags

MuseumVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top