Skip to content

Staatssecretaris Sander Dekker bij VVD Wassenaar

4 maart 20142 minute read

Wassenaar – Maandag 3 maart was de staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker (VVD) in Wassenaar. Lijsttrekker van de VVD Wassenaar Anouk van Eekelen liet hem ‘s middags het onderwijs in Wassenaar zien en ‘s avonds was er een drukbezocht politiek café in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.

Op de Nutsschool gaf Sander Dekker het startsein van het techniekonderwijs dat de basisschool in samenwerking met Siemens gaat geven. In 2020 moeten alle basisscholen in Nederland verplicht wetenschap- en techniekonderwijs geven. Bij het startsein zei de staatssecretaris “Ik juich samenwerking tussen bedrijfsleven en scholen toe. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met techniekonderwijs, want de Nederlandse economie heeft dat nodig. Bijzonder dat de Nutsschool in Wassenaar en Siemens dit samen oppakken, een voorbeeld voor andere basisscholen” Na het vangen van de NASA Earthball lieten leerlingen hem zien hoe zij zich de ‘stad van de toekomst’ voorstellen.

Hierna werd de School Advies Dienst bezocht, Wassenaar heeft een zelfstandige dienst mede bekostigd door een uniek samenwerkingsverband tussen de basisscholen. Hier sprak Sander Dekker met de medewerkers o.a. over leraren begeleiding en passend onderwijs. Tot slot werd de American School of The Hague (ASH) bezocht, in Wassenaar wonen veel expats waarvan de kinderen deze school bezoeken. Dean Richard Spradling liet trots het nieuwe Early Childhood Center zien waar kinderen van 3 tot 6 jaar spelen en leren. Richard Spradling complimenteerde de staatssecretaris met het Nederlandse onderwijs; omdat de universiteiten hier nu in het Engels lesgeven blijven veel meer internationale leerlingen in Nederland studeren dan vroeger.

Die avond was er een drukbezocht politiek café in restaurant de Schulpwei waar staatssecretaris Dekker zei optimistisch te zijn over de verkiezingen op 19 maart: ” De Wassenaarse politiek heeft roerige tijden achter de rug, maar de VVD heeft geleerd van het verleden en zich herpakt. Hier staan allemaal nieuwe kandidaten met veel kennis en ervaring, ik heb veel vertrouwen in Anouk van Eekelen en haar team”. Daarnaast vertelde hij over zijn onderwijsbeleid en benadrukte vooral dat Nederland een inhaalslag moet maken op het gebied van leerlingen die meer in hun mars hebben. Zij moeten extra uitgedaagd worden. Aanwezigen uit het onderwijs veld, ouders en leerlingen hebben vervolgens vele vragen gesteld aan de staatssecretaris over o.a. diploma’s, passend onderwijs en grote klassen.

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top