Skip to content

CDA lijsttrekkers pleiten voor zelfstandigheid

5 maart 201433 second read

Wassenaar – De drie CDA lijsttrekkers in Voorschoten (Esmee van Herk), Leidschendam-Voorburg (Juliette Bouw) en Wassenaar (Dienke Dekker) willen geen fusie van hun gemeenten. In een gezamenlijke verklaring geven zij aan dat zij een eigen gemeente belangrijk vinden voor het behoud van hun identiteit en prettige leefklimaat.

Samenwerken op onder andere het terrein van de decentralisatie van jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen is prima, maar een bestuurlijke fusie is voor hen een brug te ver. De CDA lijsttrekkers verzetten zich hiermee tegen het landelijk door de VVD en PvdA ingezette beleid van schaalvergroting in het openbaar bestuur. Hun slogan is: ‘ groter is niet altijd beter!’

Tags

CDAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top