Skip to content

Comité ”Voor een veiliger sportcomplex Mansvelt”

5 maart 20142 minute read

Wassenaar – Blauw Zwart, Kievieten en de golfclub Rozenstein hebben samen met het Comité Oostdorp Leeft en de ca. 25 sportverenigingen die actief zijn rondom de parkeerterrein Dr. Mansveltkade een plan ontwikkeld voor een veiliger entree en parkeerplaats voor de 5.000 sporters en ca. 1800 bewoners van de buurt. De Gemeente heeft dit initiatief opgepakt en per direct een projectgroep gestart die het plan moet uitwerken.

Het parkeer terrein, dat dateert uit de jaren ’70, is voor de jeugdige sporters al jaren een onveilige plaats. Bezoekende auto’s en vrachtauto’s rijden te hard, Gemeente en particulieren dumpen en al dan niet tijdelijk hun vuil, de plantsoenen en parkeerplaats worden gebruikt voor hondenpoep, smerige en oude auto’s vrachtwagens en containers worden er langdurig geparkeerd, ’s avonds is het terrein unheimisch donker vanwege ontbrekende verlichting, bewegwijzering naar de clubs is ontoereikend en jonge voetballertjes en bezoekers moeten uitkijken voor te snel rijdende auto’s. “Het mag een wonder worden genoemd dat er tot nu toe geen ongelukken zijn gebeurd”, zegt Willem Lely voorzitter van het Comité.

Op het Mansvelt complex wordt niet alleen gesport, maar is ook het Wassenaarse Jongerenwerk SJW, het SKW kinderdagverblijf en een muziekschool gevestigd. Veel jeugd dus. Daarnaast maken diverse Wassenaarse scholen voor hun gymnastieklessen gebruik van de sportvelden van Blauw Zwart en Kieviten. Het is tot nu toe bewust beleid van de Gemeente geweest al deze activiteiten rondom het terrein van de Mansveltkade te plannen zonder de infrastructuur hierop aan te passen.

De wethouders Koser Kaya en Beimers zagen de urgentie van de plannen van het Comité in en hebben per direct een projectgroep benoemd. De kick off vergadering is al op 27 maart aanstaande afgesproken. De nieuwe Raad moet vervolgens na de komende gemeenteraadsverkiezingen een besluit over de realisatie nemen. Een ambtelijke projectleider is benoemd.

Het Comité is met de 5.000 sporters, de ca. 1800 inwoners van Oostdorp en de vele bezoekers zo’n 7.000 inwoners van Wassenaar een belangrijke factor van betekenis waar de politieke rekening mee zal moeten houden.

2014-2-18 Parkeerterrein Schulpwei Sport 2 nieuw 001

Bestuur: Leo Kroon, lid (architect), Jos Schoorl , secretaris (bestuurslid Businessclub Blauw Zwart), Willem Lely Voorzitter (tevens voorzitter van Golfclub Rozenstein)
Overige bestuursleden: Rene van der Holst (aannemer), Mildo Meijer (voorzitter Kieviten, Andre van Herk (voorzitter Blauw Zwart, Annelies Groenewegen (secretaris Comité Oostdorp Leeft), Dymphna Vree (secretaris bestuur Rozenstein) en Bert Boersma (Comité Oostdorp Leeft)

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top