Ga naar hoofdinhoud

Lustrum NPB Wassenaar zondag 16 maart

6 maart 20142 minute read

Wassenaar – Zondag 16 maart viert de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB haar 95-jarig bestaan. De dag begint om 10.30 uur met een feestelijke dienst, die wordt geleid door ds. Marthe de Vries. De muziek is in handen van de organisten Freek Koster en Hero de Boer in samenwerking met Karin Vogelaar(zang) en Frans Willem Hogewind(dwarsfluit). Vanzelfsprekend is iedereen welkom bij deze dienst!

Lustrumvoorstelling: Helmert Woudenberg speelt ‘Jezus’
Zondagmiddag om 15.00 uur zal Helmert Woudenberg in Theater De Warenar zijn indrukwekkende solovoorstelling ‘Jezus”‘ spelen. De acteur liep al lang rond met de gedachte om een voorstelling over de grondlegger van het Christendom te maken. Het lukte hem aanvankelijk niet om daar grip op te krijgen. Pas toen hij alle evangeliën op zich had laten inwerken ontstond deze voorstelling: in de ontmoeting met de verhalen zoals die ons in de bijbel zijn overgeleverd kwam Jezus voor hem tot leven en dat laat hij in deze voorstelling zien. In zijn rol van Jezus schakelt Woudenberg snel heen en weer tussen de geduldige leraar, de geestige gangmaker, de woedende opstandeling, de lijdende mens. Hij maakt overtuigend duidelijk wat voor een grote indruk Jezus moet hebben gemaakt. De pers heeft lovende kritieken geschreven over deze voorstelling en was van mening dat Woudenberg hiermee ‘een ijzersterke prestatie’ had neergezet.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Kler in de Langstraat. Kosten 12.50 euro incl. een drankje dat u door de jarige NPB wordt aangeboden.

Tags

LustrumWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top