Skip to content

Op 30 maart beleeft Wassenaar zijn eerste professionele dansvoorstelling

6 maart 20142 minute read

Wassenaar – Op 30 maart 2014 dansen de jonge talenten van De Dutch Junior Dance Division de voorstelling ‘Dancing Lane’ in Theater Warenar te Wassenaar. Op het programma staan een elftal korte choreografieën uit het repertoire van het Haagse Dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD), dat werd opgericht in 1996 door Thom Stuart en Rinus Sprong. De voorstelling is naar Wassenaar gehaald op initiatief van Madeleine Eekels -van Galen Last (oprichtster van balletschool Dancers’ Studio in Wassenaar en het Nashville Ballet in Amerika), die het tijd vond voor een professionele dansvoorstelling in het altijd groot denkende dorp.

“Door dit benefiet te organiseren hoop ik dat ook in de toekomst jonge danstalenten hun toekomst kunnen vinden bij De Dutch Junior Dance Division. De toenemende kwaliteit van de dansers en de kracht en veelzijdigheid van het repertoire zijn erg bijzonder. Ik hoop dat na 30 maart heel Wassenaar het met me eens zal zijn. Het evenement wordt een geweldige happening die we feestelijk afsluiten met een borrel en de mogelijkheid tot een ‘meet en greet’ met de dansers, musici en choreografen voor alle bezoekers.” Aldus Madeleine.

Dancing Lane
Dancing Lane is een sfeervolle benefietvoorstelling waarin klassiek en neoklassiek ballet wordt afgewisseld met moderne dans. Jonge getalenteerde dansers worden begeleid door het Aristo kwartet en pianist Erwin Weerstra met muziek van onder andere Saint-Saëns, Janáček, Glass, Schumann en Brel. De gerenommeerde Haagse choreografen Thom Stuart en Rinus Sprong maakte een groot deel van de choreografiëen die gedanst worden. Daarnaast worden ook stukken van grootmeesters Martha Graham en Armando Navarro opgevoerd.

Met ´Es-dur´ één van de choreografieën uit de voorstelling tourt De Dutch Junior Dance Division momenteel ook door Nederland. Na het zien van dit stuk schreef recescent Nanska van de Laar in het Leidsch Dagblad: “De levendigheid waarmee de dansers deze theatrale choreografie van Thom Stuart voor het voetlicht brengen verdient groots respect”.

Benefitvoorstelling
De opbrengsten van deze benefietvoorstelling komen ten gunste van De Dutch Junior Dance Division; een talentontwikkelingstraject dat jonge dansers de kans geeft om zich als beginnend professional intensief bezig te houden met hun vak en zich te ontwikkelen zowel op artistiek als zakelijk vlak. Het project, dat vorig jaar van start ging, is een groot succes maar vecht aldoor voor haar financieel voortbestaan.

Praktische informatie
Toegang: € 20,00
Speeldatum: Zondag 30 maart 2014
Aanvang: 15.00 uur
Locatie: Theater de Warenar, Kerkstraat 75, 2242 HE te Wassenaar
Kaartverkoop: www.warenar.nl/kaartverkoop
Voor meer informatie: www.ddddd.nu/dansvoorstelling/dancing-lane-wassenaar

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top