Skip to content

Adelbert in De Reünie (KRO) op zondag 16 maart

7 maart 20142 minute read

Wassenaar – Op zondag 16 maart a.s. staat een Adelbert-klas 5 vwo uit het schooljaar 1983-1984 centraal in De Reünie, het succesvolle programma van de KRO.

Iedereen kent het programma wel, gemaakt en gepresenteerd door Rob Kamphues. Maar niet iedereen weet dat Rob oud-leerling van het Adelbert College is. In 1980 heeft Rob eindexamen gedaan. In 1986 zat hij in de finales van het Leids Cabaret Festival en in 1987 stond hij met de cabaretformatie De Types in het theater. Daarna volgden diverse televisieprogramma’s. In november 2004 heeft Rob een rol gespeeld bij de officiële opening van het ‘vernieuwbouwde’ Adelbert. Op initiatief van De Libelle is er een aantal jaren geleden in een weekend op het Adelbert een kleine reünie geweest met klasgenoten van Rob en een paar docenten, die toen nog volop werkzaam waren.

Heden en verleden
Twee jaar geleden heeft Rob op uitnodiging van de Ouderraad in de theaterzaal een soort reünie geleid van oudere + jongere docenten en leerlingen + oud-leerlingen.
Het initiatief om uitgenodigd te worden voor deelname aan De Reünie is uitgegaan van één of meerdere oud-leerlingen. Het Adelbert heeft op verzoek van de KRO-redactie wel medewerking verleend door klassenlijsten van toen uit het archief op te diepen.

Welke oud-leerling van 30 jaar terug is nu ouder van een Adelberter en zit zelf in de uitzending of ziet zijn/haar klasgenoten terug? Wat is er van de klasgenoten geworden? Het programma staat doorgaans garant voor een uurtje nostalgie en verrassende levenslopen…

Tags

AdelbertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top