Skip to content

CD-opname in Raadhuis de Paauw van violiste Irina Simon-Renes

8 maart 20142 minute read

Wassenaar – Zondag, 16 maart geven de violiste Irina Simon-Renes en de pianiste Anastasia Safonova een concert in Raadhuis ‘De Paauw’. Aanvang: 12.00 uur. Zaal open: 11.30 uur. Kaarten zondag aan de zaal verkrijgbaar à 15,- euro, of van te voren reserveren bij: d.k.wielenga@casema.nl.

Dit concert wordt opgenomen voor het maken van een CD. “Ik vind het prettig” vertelt Irina “dat er, als ik een CD-opname maak, publiek bij aanwezig is. Dat geeft toch een speciale, positieve spanning, wat de opname ten goed komt”. Irina Simon-Renes is bij velen in Wassenaar een goede bekende, omdat zij de hoofdartiest is bij het ‘International Chamber Music Festival’ dat de afgelopen jaren met veel succes heeft plaats gevonden in Wassenaar. In mei van dit jaar zal dit festival voor de vijfde keer worden georganiseerd in de Dorpskerk, Raadhuis ‘De Paauw’ en in Paviljoen ‘Sport’ op het Wassenaarse strand. Irina woont tegenwoordig in Wassenaar, maar is geboren in Budapest, Roemenië. Zij kreeg in Duitsland haar vioolopleiding en was daarna in Hamburg en München uiterst succesvol als orkestvioliste en kamermuziekspeelster. Zij concerteerde met grote dirigenten als Maazel, Haitink, Abbado en Barenboin. Over Anastasia Sofonova schreef een recensent eens: ‘Als een grote tovenares weet Anastasia haar gehoor te fascineren’. Zij werd geboren in Moskou en debuteerde op 12-jarige leeftijd, toen zij het pianoconcert van Mendelssohn speelde met het Moskou Junior Orkest. Sofonova voltooide haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij won verschillende prijzen en soleerde op internationale muziekfestivals in Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Nederland. Als kamermuziekspeelster is zij veel gevraagd. De beide musici spelen aanstaande zondag de sonate in A van César Franck en de Sonate nr.3 opus 25 van de Roemeense componist Georges Enesco. Beide stukken komen dus op de uit te brengen CD. “Vooral Enesco” vertelt Irina “ligt mij, als Roemeense, natuurlijk na aan het hart. Het is muziek, waarin onze volksziel, zowel romantisch-lyrisch als onstuimig, prachtig tot uitdrukking komt”.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top