Skip to content

Wethouder viert Boomfeestdag met leerlingen in Prinsessentuin

8 maart 201455 second read

Wassenaar – Op woensdag 12 maart geeft wethouder Leendert de Lange (beheer openbare ruimte en groen) om 09.30 uur bij Raadhuis De Paauw het startsein voor de landelijke Boomfeestdag, samen met de leerlingen van vier Wassenaarse basisscholen.

Dit jaar heeft de nationale boomfeestdag als thema ‘Kiezen voor bomen’. Voor ongeveer 200 kinderen is een speciaal themaprogramma opgesteld rondom Raadhuis De Paauw en de Prinsessentuin. Daar is een speurtocht uitgezet, de zogenaamde ‘boomfeestroute’. Tijdens de speurtocht leren de kinderen alles over bomen en het belang van bomen voor mens en natuur. ‘Een mooie traditie waar de scholieren de boomrijke leefomgeving van Wassenaar zelf kunnen beleven en ontdekken’, aldus wethouder Leendert de Lange.

Ook de volkstuinders van de Wassenaarse Volkstuinvereniging nemen deel aan de activiteiten. Zij staan met kraampjes langs de route om de kinderen antwoord te geven op hun vragen over de natuur en de verschillende soorten bomen en hun functies. Daarnaast geeft de gemeente een demonstratie over het klimmen en snoeien in bomen.

Elk jaar nemen drie tot vijf scholen deel aan de boomfeestdag. De leerlingen komen dit jaar van de Kievietschool, de Jozefschool, de Montessorischool en de Herenwegschool.

Tags

BoomfeestdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top