Skip to content

Nieuws van het YMCA Zomerkamp

9 maart 20144 minute read

Wassenaar – Voor het YMCA Wassenaar staat er weer een drukke tijd aan te komen. Met een leeftijd van 157 jaar is het YMCA Wassenaar de oudste jeugdorganisatie van Nederland, maar ondanks de hoge leeftijd nog springlevend !! Alle clubactiviteiten op de dinsdag- woensdag en donderdag lopen voorspoedig en alle avonden zijn dan ook geheel bezet. Dankzij een gift van Stichting tot Welzijn van de Jeugd der Protestantse Gemeente te Wassenaar hebben wij weer voldoende verf t.b.v. alle werkstukjes voor de komende jaren.

Zaterdag 22 maart is het alweer zover en doen ze voor de derde keer mee met NLdoet. Er staat dan ook weer van alles in de planning. Het YMCA is in het bezit van een monumentaal pand dat dan ook veel onderhoud vereist.

Dit voorjaar gaan ze natuurlijk weer met al hun leden naar een leuke uitgaansmogelijkheid in Nederland. Wat ze gaan doen blijft een verrassing, maar het wordt dit jaar iets grandioos. Met vrijwel altijd een volle bus met 55 kinderen wordt het een hele gezellig dag. Alle leden ontvangen binnenkort hier meer informatie over.

Een toppertje blijft het zomerkamp van het YMCA. Vroeger in Leusden, Terschelling, Maarsbergen en Apeldoorn. Maar tegenwoordig al weer voor het 10e jaar in Harfsen. Ze hebben de beschikking over een kampterrein met alle faciliteiten die een kamp een succes kunnen maken. Een uitgebreid stuk grond waar ze hun tenten opzetten als slaapplaats voor de kinderen, een recreatiezaal, een keuken, een uitgebreide wasgelegenheid, waarbij zowel de meisjes als de jongens ieder 2 douches tot zijn beschikking hebben, een kampvuurplaats en tenslotte de schitterende natuur die het kampterrein omgeeft. Dit alles zijn ingrediënten om de kinderen een fantastische tijd te bezorgen. De omgeving van het kampterrein is zeer divers. Weilanden met veel groen, een bosgebied, en een heel mooi en uitgebreid heidegebied. In Deventer ligt het subtropisch zwembad in Deventer. Een heerlijk zwembad waar ze zich zeker een hele dag kunnen vermaken. Hoe ziet een gemiddelde dag eruit? Allereerst worden de kinderen tussen kwart voor acht en half negen gewekt, waarna de kinderen per tent zich kunnen douchen. Wanneer iedereen schoon en fris is, wordt de dag geopend bij de vlaggenmast. Daarna gaan ze met z’n alle naar de recreatiezaal om daar gebruik te maken van het ontbijt. Hierna mogen de kinderen de tenten een schoonmaakbeurt geven en volgt de tentinspectie. Hiermee kunnen de kinderen een cijfer krijgen en aan het eind van de week volgt voor de schoonste tenten een prijsje. Nadat een tent een inspectie heeft gehad, kunnen de desbetreffende kinderen richting recreatiezaal waar ondertussen de kantine is klaargezet. In de kantine kunnen de kinderen snoep kopen vanaf 5 Eurocent, chips en vele andere lekkere dingen. Tevens is er dan een mogelijkheid om ansichtkaarten aan te schaffen. Deze ansichtkaarten zijn zelf gemaakt en geven een goede indruk van het kamp en de omgeving.

Na de kantine start het programma voor die ochtend. Elk jaar wordt een thema voor het kamp gekozen waarbij de kampspelletjes in dit thema worden uitgevoerd. Na de lunch volgt het rustuurtje voor de kinderen. Dan kunnen de kinderen een boek lezen, een binnenspelletje doen of even rustig in hun tent liggen. Na de rust, volgt het middagprogramma met sporten, spelletjes en heel veel meer. Bij heel mooi weer hebben zij de mogelijkheid om waterspelletjes te doen. Waterspuit, glijzijl, zwembadje en nog vele leuke dingen staan dan op het programma. De kookploeg die voor die dag is samengesteld gaat ’s middags aan de slag met hun talenten op het kookgebied ten uitvoer te brengen. Er is op het kampterrein een uitgebreide keuken aanwezig om heerlijk maaltijden te kunnen voorbereiden en natuurlijk worden alle ingrediënten elke dag vers ingekocht. Elke dag weer staat er weer een goede maaltijd klaar, variërend van macaroni, aardappels met groente en een stuk vlees, nasischotel en natuurlijk mogen de pannenkoeken niet ontbreken. ’s Avonds staan weer activiteiten op het programma, waarbij ze een enkele keer, wanneer het donker is, voor alleen de oudere kinderen een activiteit hebben. Altijd weer spannend en goed voor vele sterke verhalen de volgende dag.

Momenteel hebben ze nog plekken over en kunt u uw zoon en dochter opgeven. Het kamp vindt plaats gedurende de eerste week van de zomervakantie. Dit jaar van 19 t/m 26 juli. Het is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar en de kosten zijn € 150,- per kind. Hierin zit dus alles inbegrepen, incl. het vervoer naar het kampterrein met een luxe touringcar.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Roeleveld, tel: 070-5140690. Daarbij kunt u op de website www.ymcawassenaar.nl nog veel meer informatie krijgen.

Tags

Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top