Skip to content

Bevers en Welpen bakken ruim 1500 koekjes

10 maart 20142 minute read

Wassenaar – De Bevers en Welpen van scouting van Woesik hebben afgelopen zaterdag meer dan 1500 koekjes gebakken. Deze koekjes hebben ze de afgelopen weken al vooruit verkocht aan familie, vrienden en bekenden, zodat ze precies wisten hoeveel ze er moesten bakken.

Het Teylingen College in Noordwijkerhout heeft meerdere ovens beschikbaar gesteld om de grote hoeveelheid te kunnen bakken. De opbrengst van deze actie wordt gebruikt om uitstapjes tijdens het zomerkamp te maken. Dit zomerkamp is elk jaar weer het hoogtepunt van het scoutingjaar. Het leuke van koekjes bakken is het samenwerken. Samenwerken is één van de belangrijke kernwaarden van Scouting die we hierbij prima in de praktijk kunnen brengen.

Koekje met een missie
Het scoutingkoekje is niet zomaar een koekje, het is een koekje met een missie. Met de verkoop van het koekje verdienen de scouts geld om hun zomerkampen nog leuker te maken. Het verkopen van koekjes is een lange traditie binnen Scouting. Amerikaanse scouts verkopen al sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw koekjes om geld bij elkaar te sparen voor bijzondere activiteiten.

Iedere zaterdag heeft Scouting van Woesik leuke opkomsten voor kinderen van 5 t/m 16 jaar. In en om het scoutinggebouw worden vele leuke activiteiten georganiseerd voor de deelnemers. Regelmatig zijn er ook programma’s buiten de deur. In de natuur, op het water, bij de boerderij en op vele andere locaties. Bij Scouting van Woesik mag ieder kind zichzelf zijn! Zoekt uw kind zo’n omgeving, laat uw kind lid worden of kom eerst eens vrijblijvend kijken of meedoen met het programma op zaterdag. Voor informatie kunt u kijken op onze site www.vanwoesik.com of u kunt contact opnemen met Sabine Bosch via vanwoesikgroep@gmail.com.

Tags

ScoutingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top