Ga naar hoofdinhoud

Jeugdschaatsers verdelen prijzen

10 maart 20142 minute read

Wassenaar – Ondanks het lenteweer dat is ingetreden, wordt er nog volop geschaatst door de schaatsers van de Schaats Trainings Groep Voorschoten (STGV). Voor de jeugd stond onlangs de laatste ronde van de clubkampioenschappen op ijsbaan Leiden op het programma. De jongens en meisjes moesten hiervoor vroeg op, want het eerste startschot klonk al om 6.45 uur. Gelukkig was de prijsuitreiking ’s avonds, nadat alle jeugdschaatsers gezellig met elkaar gegourmet hadden in het clubhuis.

De uitslagen: Dames benjamin 1. Sophie Boitelle 2. Femke van Schie. Heren benjamin: 1. Daan van der Kley. Dames mini 1.Lieke van der Meer 2. Sanne Bosch 3. Floor Boitelle. Heren mini: 1. Sven van der Klaauw 2. Thijs van der Kley 3. Thijs van Schie. Dames welpen: 1. Laura Qualm 2. Marissa Leibbrand. Heren welpen: 1. Sjors Tetteroo 2. Sander van Velzen 3. Ivar van der Kooij. Dames pupillen: 1. Brit Qualm 2. Selina Onvlee 3. Laura Bijlsma. Heren pupillen: 1. Bob van Berge Henegouwen 2. Olivier Veldhoven 3. Sammy Onvlee. Dames jun C: 1. Laura van den Wollenberg 2. Kim Duijnhouwer 3. Isis van Loenen. Heren jun C: 1. Brandus Adema 2. Joris Lith 3. Glenn Kokkedee. Dames jun B: 1. Aukje Bomhof 2. Fenne Ommering 3. Hanna Sickler. Dames jun A: 1. Aniek Lith.

In hetzelfde weekend werden ook de clubkampioenschappen op de Uithof gereden. De nieuwe clubkampioenen van de 400 meter baan zijn Laura Qualm en Sjors Tetteroo (welpen), Bob van Berge Henegouwen (pupil), Sanne Qualm en Joris Lith (jun C), Aukje Bomhof en Rik Qualm (jun B), Megan Vollebregt en Ruben Bijlsma (jun A), Miranda Slootweg (neosenior) en Wim Qualm (masters). Overigens zijn Sjors Tetteroo en Brit en Laura Qualm wel de grootverdieners, want zij reden tijdens de Districtskampioenschappen vorige maand, waarbij er zo’n 50 deelnemers per categorie aan de start verschijnen, ook al in de medailles. Kijk op www.stgv.nl voor meer informatie en foto’s.

Tags

SchaatsenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top