Skip to content

VVD: meer invloed inwoners op OZB

11 maart 201436 second read

Wassenaar – De VVD fractie voorzitter Anouk van Eekelen heeft de wethouder gevraagd of inwoners meer inzicht en invloed kunnen krijgen op de waarde bepaling van hun huis. De wethouder heeft toegezegd namens Wassenaar bij de BSGR aan te dringen op een proef met het Tilburgs model voor de WOZ waarde bepaling.

Bij Tilburgs model krijgen inwoners voor de aanslag al inzicht in de opbouw van de taxatie van hun huis en kunnen daar direct op reageren. Het aantal bezwaren neemt sterk af blijkt bij dit Tilburgs model. Dus meer eigen verantwoordelijkheid voor inwoners, meer correctie aan de voorkant waardoor bezwaar enorm afneemt: wat de VVD Wassenaar betreft een win/win situatie. Goed om te kijken of we dit in Wassenaar kunnen invoeren.

Tags

VVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top